Dagadam – primul smartwatch romanesc cu inteligenta artificiala

Dagadam este un smartwatch romanesc, pe care il puteti vedea mai jos, el cautand in momentul de fata finantare pentru a putea fi lansat la nivel international. Vorbim despre un smartwatch cu ecran rotund protejat de un panou Gorilla Glass curbat, dar care are si margini touch pentru ecran, acestea fiind denumite Sense Touch de catre creatori.

Dupa 3 ani de dezvoltare, Dagadam a cauta in momentul de fata finantare de la utilizatorii globali, fiind aproape de a obtine banii necesari pentru a fi lansat. Cu o autonomie de 3 zile, notifications center bazat pe inteligenta artificiala, rezistenta la apa, sistem de incarcare rapida si asistent personal Tico, Dagadam se prezinta ca o optiune interesanta.

Desigur ca denumirea Tico va aduce in minte cu totul altceva, insa Dagadam vrea sa atraga atentia asupra hub-ului de notificari care este menit sa ne afiseze in mod inteligent informatiile. Conform dezvoltatorilor, inteligenta artificiala din Dagadam analizeaza interactiunea noastra cu notificarile, invata din ea si le sorteaza in functie de interesele noastre.

Spre deosebire de smartwatch-urile momentului, Dagadam vine cu Ticwear OS, un sistem de operare propriu care ar putea fi si marea problema. Fara dezvoltatori care sa creeze aplicatii pentru el, utilizatorii Dagadam vor fi limitati la ceea ce ofera creatorii produsului, iar asta a fost si ramane marea problema pentru orice platforma separata de Android Wear sau WatchOS.

Dagadam este un smartwatch foarte interesant cu foarte multe inovatii si daca sunteti interesati sa sustineti proiectul, in aceasta pagina puteti dona bani, sau precomanda un model. Dagadam ar putea costa aproximativ 270 de euro in momentul lansarii, dar acum puteti obtine unul cu 190 de euro daca sustineti proiectul.

Acestea fiind spuse, ce parere aveti despre inovatia romaneasca ?

dagadam watch romanesc

dagadam watch romanesc 1