O noua tableta iPad cu ecran de 9.7 inch a fost lansata astazi

Compania Apple a anuntat in cursul acestei zile lansarea unei noi tablete iPad cu ecran de 9.7 inch, care in realitate este chiar modelul lansat anul trecut. Vorbim despre o tableta iPad cu ecran de 9.7 inch care are acelasi hardware ca tableta iPad Pro 9.7 inch lansata in 2016, doar ca are doar doua difuzoare si o camera principala de 8 megapixeli.

Aceasta “noua” tableta iPad cu ecran de 9.7 inch inlocuieste iPad Air 2 in oferta companiei Apple in respectiva categorie de pret, dar cu un chip A9 vechi de 1 an si fara suport pentru Apple Pencil. Foarte multa lume se astepta ca Apple sa actioneze in acest mod cu tableta iPad cu ecran de 9.7 inch, iar zvonurile din saptamanile trecute s-au dovedit a fi, din nou, 100% adevarate.

Practic, Apple a inlocuit iPad Air 2 cu o tableta pe care o numeste simplu iPad, insa care are hardware vechi, dar un pret suficient de mic pentru a fi justificata lansarea. Noua tableta iPad este totusi mai groasa si mai grea decat iPad Air 2, dar asta pentru ca probabil are si o baterie de capacitate mai mare integrata de catre Apple.

Apple va pune in vanzare noua versiune a iPad cu ecran de 9.7 inch in cursul zilei de vineri, 24 martie, astfel ca incepand de atunci ea va putea fi cumparata online, sau din magazinele celor de la Apple.

“iPad is the world’s most popular tablet. Customers love the large, 9.7-inch display for everything from watching TV and movies, to surfing the web, making FaceTime calls, and enjoying photos, and now it is even more affordable,” said Philip Schiller, Apple’s senior vice president of Worldwide Marketing. “New customers and anyone looking to upgrade will love this new iPad for use at home, in school, and for work, with its gorgeous Retina display, our powerful A9 chip, and access to the more than 1.3 million apps designed specifically for it.”

ipad pro 9.7 inch 2017