Primul smartphone cu 4 camere a fost creat

Daca smartphone-urile cu camera duala nu sunt suficient de impresionante pentru voi, atunci iata ca acum putem vorbi si despre un smartphone cu 4 camere. Institutul Fraunhofer este cel care a dezvoltat acest smartphone cu 4 camere si vorbim deocamdata despre un prototip, dar el este unul extrem de interesant si cel mai probabil unic.

Mai exact, vorbim despre patru senzori de imagine montati intr-un sertar care poate fi introdus si scos din carcasa smartphone-ului exact precum un sertar SIM. Avand in vedere modul in care sunt pozitionati senzorii, un set de oglinzi este folosit pentru a permite inregistrarea de imagini din diverse unghiuri, asa cum o camera normala nu ar putea face.

Acest prototip de smartphone poate inregistra imagini la o rezolutie de 20 de megapixeli, auto-focalizare si stabilizare optica a imaginii fiind deasemenea disponibile. Partea si mai interesanta este ca acest sistem nu impune scoaterea camerei in afara carcasei, asa cum se intampla acum la foarte multe smartphone-uri premium de pe piata.

Din pacate, intregul sistem este si foarte complicat de implementat intr-un smartphone, iar cei 4 senzori de imagine consuma, cel mai probabil, si foarte multa energie. Desi e putin probabil sa vedem asa ceva curand intr-un smartphone, ideea in sine este interesanta si ne arata ca in viitor am putea vedea camere mult mai complexe pentru smartphone-uri.

smarphone 4 camere

smarphone 4 camere 1

4 COMENTARII