Samsung Galaxy S8 – iata noua rezolutie ciudata

Samsung Galaxy S8 va avea un ecran cu rezolutie mai mare decat cea din vechile modele de smartphone-uri Galaxy, ea nefiind totusi folosita constant.

Samsung Galaxy S8 va avea un ecran cu diagonala de 5.8 inch a carui inaltime va fi cu mult mai mare decat latimea, iar asta inseamna si ca el va avea o rezolutie noua. Conform unei imagini aparute in cursul acestei zile, Samsung Galaxy S8 urmeaza sa aiba o rezolutie de 2960 x 1440 pixeli pentru ecran, ceva mai mare decat cea folosita in Samsung Galaxy S7.

Mai exact, Samsung Galaxy S8 va avea mai multi pixeli pe inaltime si aceeasi pixeli pe latime, avand in vedere ca ecranul a fost modificat doar pe inaltime. Samsung Galaxy S7 are o rezolutie de 2560 x 1440 pixeli, in timp ce Samsung Galaxy S8 are rezolutia de 2960 x 1440 pixeli si diferenta dintre ele este cat se poate de clara, ea contand serios.

Desi Samsung Galaxy S8 are un ecran cu rezolutie de 2960 x 1440 pixeli, denumita WQHD+, se pare ca standard el va afisa imagini la 2220 x 1080 pixeli, adica FHD+. Aceasta alegere a celor de la Samsung pentru rezolutia ecranului Samsung Galaxy S8 ar putea fi facuta in ideea de a economisi energie in timpul folosirii dispozitivului.

Samsung Galaxy S8 – iata noua rezolutie ciudata

Avand in vedere ca ambele rezolutii pe care Samsung Galaxy S8 le poate seta pentru ecran sunt oricum foarte mari, putini vor observa diferenta dintre ele. Totusi, Samsung ofera posibilitatea de a seta si rezolutia mai mare pentru Samsung Galaxy S8, deci utilizatorii pot alege singuri la ce rezolutie sa afiseze imaginile pe ecranele terminalelor.

Samsung a implementat aceasta functie de ceva vreme in terminale pentru a oferi posibilitatea de a reduce consumul de energie, iar strategia continua cu Samsung Galaxy S8. In imagine vedem un terminal Samsung Galaxy S8 folosit de catre o persoana care testeaza cel mai probabil noul produs pentru cei de la Samsung.

Toate aceste detalii le vom afla in mod oficial pe data de 29 martie, cand va avea loc prezentarea Samsung Galaxy S8, asa ca atunci vom sti mai multe detalii in legatura cu ceea ce ne vor oferi coreenii. Intre timp, rezolutia de 2960 x 1440 pixeli din Samsung Galaxy S8 ar putea fi regasita si in alte terminale care vor avea ecrane la fel de mari, mai putin iPhone 8.

Samsung Galaxy S8 rezolutie ecran