Asa vom transforma un iPhone intr-un laptop

Compania Apple nu vrea ca iPhone sa fie mai prejos decat Samsung Galaxy S8, asa ca intr-un brevet de inventie recent descrie o tehnologie extrem de interesanta. Mai exact, cei de la Apple ne arata cum am putea transforma un iPhone intr-un laptop printr-o metoda foarte simpla folosita de catre unii producatori de smartphone-uri.

Mai exact, cei de la Apple se gandesc ca in viitor ar putea vinde carcasa unui laptop cu un ecran incorporat, si probabil alte componente asociate. Ea nu ar avea procesor sau memorie RAM , dar ar avea un dock in care am putea introduce un iPhone din care sa fie preluate imagini care sa fie mai apoi afisate pe acel ecran.

Ideea descrisa de catre cei de la Apple in acest brevet de inventie nu este noua, dar ea s-ar putea aplica inclusiv la tabletele iPad in viitor. In baza ideii, iPhone sau iPad ofera puterea de procesare si informatiile, in timp ce acest accesoriu ar prelua doar imaginile pentru a le afisa pe un ecran mai mare si ar oferi o tastatura fizica mai mare.

Asa vom transforma un iPhone intr-un laptop

Practic, Apple se gandeste ca a gasit solutia perfecta de a transforma un iPhone, sau o tableta iPad, intr-un laptop in viitor, iar asta i-ar convinge pe multi sa nu cumpere un laptop propriu-zis. Accesoriul care ar avea forma unui laptop ar putea avea un design similar cu cel al unui MacBook, insa functionand in baza iPhone, sau iPad, ar avea functii limitate.

Puterea de procesare ar fi mai mica decat cea a unui laptop, dar functionalitatea ar putea fi similara, adica l-am putea folosi pentru navigare pe internet, jocuri, functii de productivitate, etc. Apple ar putea include si spatiu de stocare suplimentar, la nevoie, plus o camera FaceTimes, ar putea avea o baterie pentru incarcarea terminalelor si multe altele.

“The present application describes various embodiments of systems and methods for providing internal components for portable computing devices having a thin profile. More particularly, the present application describes an electronic accessory device available to extend and expand usefulness of a portable computing device.”

Samsung Galaxy S8 va avea un accesoriu special numit DeX care va permite transformarea terminalului intr-un PC, dar cu ajutorul unui monitor extern. Apple propune o solutie ceva mai complexa si mai utila decat atat, produsul in sine urmand a costa deasemenea mai mult, daca va fi vreodata lansat pe pietele globale.

Asa vom transforma un iPhone intr-un laptop

7 COMENTARII

  1. Nu cred…deja parca exista asa ceva pe piata si este multa confuzie…daca tot car dimensiunea unui laptop+iphone in geanta, nu mai bine car un macbook+iphone?
    Deci nu cred atata timp cat vor exista limite

  2. Ai dreptate ca nu prea are sens atâta timp cât trebuie sa le cari pe amândouă după tine. Uni spun ca acest brevet se refera la faptul ca iphone-ul poate fi folosit ca și un touchpad. Parca mai tare cred faza cu touchpad ul sau ca poți folosi iphone-ul ca și o extensie a laptop-ului cumva.

  3. Srb Srb…. De ce sa dai prețul pe mac când, practic o sa fie doar o carcasa de laptop care, o sa fie mult mai ieftină și in mare parte folosești totul din iPhone?….Asta e ideea, de fapt 😉