Un copil de 4 ani a folosit Siri pentru a salva viata mamei sale

Un copil de 4 ani din Londra, Marea Britanie, a utilizat asistentul personal Siri pentru a apela serviciile de urgenta in momentul in care mama sa a lesinat. Mai jos aveti o inregistrare a apelului facut de catre copil la serviciul de urgenta 999, echivalentul 112, el reusind sa initieze apelul folosind asistentul personal Siri din iPhone-ul mamei sale.

Acesta a folosit degetul mamei pentru a debloca terminalul si mai apoi a activat asistentul personal Siri pentru a apela serviciul de urgenta. Copil era in casa cu mama sa, un frate geaman si un frate de o varsta mai mica, reactia sa ajutand la salvarea vietii femeii pe care el o credea moarta deoarece isi inchisese ochii si nu parea sa mai respire.

Paramedicii au ajuns la adresa femeii in 13 minute de la initierea apelului si au transportat-o la spital, externand-o in aceeasi zi dupa o serie de verificari. Desi femeia a scapat fara probleme din acest incident, el ne arata cat de important este ca toti copiii sa invete de la varste cat mai mici cum sa ceara ajutorul autoritatilor in cazuri de acest gen.

“A four-year-old boy saved his mother’s life by using her thumb to unlock her iPhone and then asking it to call 999. Roman, who lives in Kenley, Croydon, south London, used the phone’s voice control – Siri – to call emergency services. During the 999 call Roman told the operator he thought his mum was dead because “she’s closing her eyes and she’s not breathing”.”