Hackerii turci vor sa stearga datele din 200 de milioane de conturi iCloud

Desi ieri compania Apple a anuntat ca hackerii turci care sustin ca au datele a 600 de milioane de conturi iCloud de fapt mint, realitatea pare sa fie alta. Grupul de hackeri turci, care pare sa fie localizat in Londra, continua cu amenintarile si afirma ca pe 7 aprilie va sterge datele din 200 de milioane de conturi iCloud daca Apple nu le va plati 150.000 de dolari.

Compania Apple spune ca totul este doar o minciuna, insa jurnalistii americani au incercat sa afle adevarul din acest razboi surd in care clientii sunt prinsi la mijloc. Cei de la ZDNet au incercat sa verifice 54 de conturi din lista hackerilor turci si au reusit sa confirme ca 10 dintre ele erau intr-adevar valide, in cazul restului persoanele detinatoare neputand fi contactate.

In cele 10 cazuri, s-a dovedit ca parolele pe care hackerii le aveau erau intr-adevar cele reale folosite de catre utilizatori pentru a accesa iCloud. In unele situatii era vorba despre parole vechi de ani si ani de zile, iar asta sugereaza faptul ca datele ar fi fost preluate din servicii conexe iCloud si nu neaparat prin spargerea serverelor companiei Apple pentur a fura informatiile.

Daca acest test ar avea o aplicabilitate la intreaga baza de conturi pe care hackerii o detin, atunci am putea vorbi despre peste 100 de milioane de conturi valide care ar fi in pericol. Cifra este una enorma si daca hackerii ar reusi sa stearga datele a macar catorva sute de mii de conturi, atunci problema pentru Apple va fi una colosala.

Sincer sa fiu, cred ca Apple este constienta ca unii hackeri pot sterge datele din conturile iClou si cred ca face backup-uri separate pentru date in ideea de a le putea recupera in situatii de acest gen, aceasta fiind singura solutie pentru a-i proteja pe clienti de ei insisi.