Utilizatorii iPhone pacaliti sa sune la politie folosind Siri

Politia din SUA pare sa aiba o mare problema in momentul de fata, deoarece unii utilizatori ceva mai creduli sunt pacaliti sa sune la serviciile de urgenta folosind Siri. Pe internet circula o serie de glume nu foarte bine intentionate, care ii pacalesc pe utilizatori sa rosteasca o cifra pe care Siri o asociaza cu o cerere de ajutor si apeleaza serviciile de urgenta.

Mai exact, pe internet li se spune utilizatorilor ca a rosti cifra 108 pentru Siri le va aduce fie bani, fie va initia apeluri FaceTime in grup, fie alte tampenii pe care unii le cred. Oamenii rostesc cifra 108, iar Siri incepe sa initieze un apel catre serviciile de urgenta, crezand ca posesorul terminalului iPhone este in pericol si are nevoie de ajutor.

108 este numarul pentru serviciul de urgenta al Indiei, iar in momentul in care utilizatorii rostesc aceasta cifra, Siri crede ca ei sunt indieni si incearca sa obtina ajutorul autoritatilor. In acel moment, Siri apeleaza numarul serviciului de urgenta din tara in care se afla acea persoana, fie ca el este 911, 999, 112, 110, sau alte numere de telefon ale serviciilor de urgenta.

Politia din SUA a inceput sa avertizeze oamenii sa nu rosteasca cifra 108 pentru Siri in ideea de a nu bloca serviciile de urgenta cu apeluri inutile, insa oamenii naivi sunt greu de oprit.

“You can even attempt to ask Siri where the phone was built – she’ll dodge the question – but deputies are warning users not to ask their phone about the number 108. That will make the phone believe its user needs an emergency response, and it will call 911, according to the Douglas County Sheriff’s Office. A recent social media prank is telling people they should ask Siri about the number, which is the equivalent of 911 in India, or just speak it out loud to the app. Other numbers to avoid: 112, 110, 999 and 000. Those numbers, used in other countries for emergencies.”

siri pacaleala politie iphone