Apple castiga procesul in care este acuzata ca a copiat design-ul unui smartphone

Cu un an de zile in urma, o companie chinezeasca numita Shenzen Baili a actionat in judecata compania Apple acuzand-o de faptul ca a copiat design-ul smartphone-ului sau numit Baili 100C. iPhone 6 si iPhone 6 Plus sunt smartphone-urile pe care acea companie le aducea in discutie, iar o instanta din Beijing i-a dat initial castig de cauza, impunand si scoaterea din vanzare a produselor Apple.

Un apel formulat impotriva acestei decizii a tinut terminalele iPhone 6 si iPhone 6 Plus in vanzare, iar acum o instanta separata a dat castig de cauza companiei Apple. Conform acesteia, cei de la Apple nu au copiat design-urile smartphone-urilor gandite de catre cei de la Shenzei Baili, deci implicit nu mai exista vreo amenintare privind scoaterea lor din vanzare.

Shenzei Baili a spus ca iPhone 6 copiaza design-ul terminalelor sale deoarece are colturi rotunde, exact precum ele, insa Apple a demonstrat contrariul. Apple a demonstrat ca in baza functiilor pe care iPhone 6 si iPhone 6 Plus le au, terminalele se diferentiaza de cele ale Shenzen Baili, iar instanta care a luat ultima decizie a fost de acord cu asta.

Practic, Shenzei Baili a actionat Apple in judecata bazandu-se pe motive cu care Apple a castigat procese impotriva Samsung, dar se pare ca nu a avut suficiente dovezi. Cu pierderea de astazi, cei de la Apple pot sta linistiti ca terminalele lor nu vor fi scoase din vanzare si vor continua sa fie disponibile pentru clientii din China.

“A Beijing court has overturned a ruling that Apple’s iPhone 6 violated a Chinese manufacturer’s patent which saw the US tech giant ordered to cease selling the smartphone in Beijing. The Intellectual Property Court in Beijing on Friday ruled in favour of the California-based firm.”

iphone 6 baili 100c