Prima Pagina iPhone 6 Apple castiga procesul in care este acuzata ca a copiat design-ul unui...

Apple castiga procesul in care este acuzata ca a copiat design-ul unui smartphone

Cu un an de zile in urma, o companie chinezeasca numita Shenzen Baili a actionat in judecata compania Apple acuzand-o de faptul ca a copiat design-ul smartphone-ului sau numit Baili 100C. iPhone 6 si iPhone 6 Plus sunt smartphone-urile pe care acea companie le aducea in discutie, iar o instanta din Beijing i-a dat initial castig de cauza, impunand si scoaterea din vanzare a produselor Apple.

Un apel formulat impotriva acestei decizii a tinut terminalele iPhone 6 si iPhone 6 Plus in vanzare, iar acum o instanta separata a dat castig de cauza companiei Apple. Conform acesteia, cei de la Apple nu au copiat design-urile smartphone-urilor gandite de catre cei de la Shenzei Baili, deci implicit nu mai exista vreo amenintare privind scoaterea lor din vanzare.

Shenzei Baili a spus ca iPhone 6 copiaza design-ul terminalelor sale deoarece are colturi rotunde, exact precum ele, insa Apple a demonstrat contrariul. Apple a demonstrat ca in baza functiilor pe care iPhone 6 si iPhone 6 Plus le au, terminalele se diferentiaza de cele ale Shenzen Baili, iar instanta care a luat ultima decizie a fost de acord cu asta.

Practic, Shenzei Baili a actionat Apple in judecata bazandu-se pe motive cu care Apple a castigat procese impotriva Samsung, dar se pare ca nu a avut suficiente dovezi. Cu pierderea de astazi, cei de la Apple pot sta linistiti ca terminalele lor nu vor fi scoase din vanzare si vor continua sa fie disponibile pentru clientii din China.

“A Beijing court has overturned a ruling that Apple’s iPhone 6 violated a Chinese manufacturer’s patent which saw the US tech giant ordered to cease selling the smartphone in Beijing. The Intellectual Property Court in Beijing on Friday ruled in favour of the California-based firm.”

iphone 6 baili 100c

 • Dragos Oszkar

  Apple = GOD

 • Dragos Oszkar

  De ce ti’ai luat un telefon inferior cand poti sa iti iei IPHONE?

 • Mr. Tambourine Man

  in acest moment sunt pe piața cateva sute de trompete care copiază designul lui iPhone 6

 • liviu

  Design iphone 6/6s/7 = 90% design Ipod touch gen5 lansat pe 11 oct 2012. Asta ar trebui sa fie mai mult decat suficient ca dovada.

 • V.P

  Au cotizat chinezilor .

 • liviu

  Cine a postat comentul de mai sus ca eu nu . No ase ceva

 • liviu

  Eu am postat. Ma numesc tot Liviu daca iti vine sa crezi. E un nume destul de comun.

 • Leafy

  Ai rămas în urmă cu vreo 2 ani. Trompete despre care vorbești tu copiază designul uimitor al companiei coreene Samsung, designul companiei din Cupertino nu mai prezintă interes de când a apărut Samsung Galaxy s6.

 • Mr. Tambourine Man

  Nu înțeleg de ce te bagi tu in seama cu mine. Tu ești un nimeni. Pe mine nu ma interesează părerea ta.