iOS 10.3 – asa va functia una dintre noile functii

iOS 10.3 urmeaza sa includa o noua functie pentru dezvoltatorii de aplicatii pentru iPhone si iPad, ea aplicandu-se inclusiv pentru utilizatorii obisnuiti. Mai exact, vorbim despre functia care le va permite dezvoltatorilor de aplicatii pentru platforma iOS sa modifice iconitele aplicatiile din iPhone si iPad in iOS 10.3 fara a le mai actualiza prin AppStore.

In momentul de fata, iconitele aplicatiilor pentru iPhone si iPad pot fi modificate numai daca aplicatia este in prealabil actualizata prin intermediul AppStore. Incepand cu iOS 10.3 aceasta functionalitate se va modifica si dezvoltatorii vor putea schimba iconitele aplicatiilor fara a mai trebui sa treaca prin intregul proces de analizare si verificare a aplicatiei inainte de lansare in AppStore.

Aceasta schimbare ar trebui sa reduca munca Apple in ceea ce priveste verificarea actualizarilor pentru aplicatii ce vor ajunge in AppStore, numarul de aplicatii trimise urmand a scadea. Timpii necesari pentru verificarea aplicatiilor ce urmeaza sa fie lansate in AppStore vor scadea in aceeasi masura din moment ce mai putine aplicatii vor fi trimise spre review.

Desigur ca aceasta schimbare ar putea genera si confuzie in randul celor care folosesc iOS 10.3 pe iPhone si iPad, deoarece iconitele aplicatiilor se vor schimba inopinat. Foarte multi se vor plange dupa ce iconitele aplicatiilor se vor schimba din senin in iOS 10.3, insa ne vom obisnui in timp si cu aceasta schimbare pe care compania Apple ne-o va impune in curand.