Actiunile Apple ating cea mai mare valoare din istorie

In cursul zilei de ieri actiunile companiei Apple au atins o noua valoare record pe piata bursiera, ajungan sa coste 143.80 de dolari la incheierea zilei de tranzactionare. Aceasta este cea mai mare valoare atinsa de catre actiuni la finalul unei zile, iar daca Apple nu si-ar fi impartit actiunile in raport de 1 la 7, ele ar fi valorat peste 1000 de dolari acum.

Cu doar cativa ani in urma, compania Apple si-a impartit actiunile in raport de 1 la 7, valoarea lor fiind impartita in consecinta, asa ca ele au ajuns sa coste sub 100 de dolari. Performantele financiare foarte bune din ultimii ani au dus totusi la o crestere constanta a pretului actiunilor companiei, iar pretul unei singure actiuni ar fi fost de 1006 dolari daca impartirea nu ar fi avut loc.

Aceasta crestere a pretului actiunilor Apple vine la doar o saptamana dupa ce noi produse au fost lansate, iPhone 7 rosu fiind vedeta din oferta in momentul de fata. Separat de acest produs nu a aparut absolut nimic extraordinar, Apple reincalzind ciorba cu o tableta iPad ieftina si fara nimic spectaculos, crescand deasemenea spatiul de stocare pentru iPhone SE si iPad Mini 4.

In ciuda faptului ca Apple nu a lansat ceva spectaculos, pretul actiunilor a continuat sa creasca si nu se va opri, in asteptarea lansarii iPhone 8. Exista posibilitatea ca pana in toamna pretul actiunilor Apple sa fie mai mare cu 20 – 30 de dolari fata de valoarea de acum, dar totul in baza zvonurilor care vor aparea pana atunci.

actiuni apple valoare record