Prima Pagina Apple Actiunile Apple ating cea mai mare valoare din istorie

Actiunile Apple ating cea mai mare valoare din istorie

In cursul zilei de ieri actiunile companiei Apple au atins o noua valoare record pe piata bursiera, ajungan sa coste 143.80 de dolari la incheierea zilei de tranzactionare. Aceasta este cea mai mare valoare atinsa de catre actiuni la finalul unei zile, iar daca Apple nu si-ar fi impartit actiunile in raport de 1 la 7, ele ar fi valorat peste 1000 de dolari acum.

Cu doar cativa ani in urma, compania Apple si-a impartit actiunile in raport de 1 la 7, valoarea lor fiind impartita in consecinta, asa ca ele au ajuns sa coste sub 100 de dolari. Performantele financiare foarte bune din ultimii ani au dus totusi la o crestere constanta a pretului actiunilor companiei, iar pretul unei singure actiuni ar fi fost de 1006 dolari daca impartirea nu ar fi avut loc.

Aceasta crestere a pretului actiunilor Apple vine la doar o saptamana dupa ce noi produse au fost lansate, iPhone 7 rosu fiind vedeta din oferta in momentul de fata. Separat de acest produs nu a aparut absolut nimic extraordinar, Apple reincalzind ciorba cu o tableta iPad ieftina si fara nimic spectaculos, crescand deasemenea spatiul de stocare pentru iPhone SE si iPad Mini 4.

In ciuda faptului ca Apple nu a lansat ceva spectaculos, pretul actiunilor a continuat sa creasca si nu se va opri, in asteptarea lansarii iPhone 8. Exista posibilitatea ca pana in toamna pretul actiunilor Apple sa fie mai mare cu 20 – 30 de dolari fata de valoarea de acum, dar totul in baza zvonurilor care vor aparea pana atunci.

actiuni apple valoare record

 • esra2013

  De așteptat odată ce este cea mai buna companie din lume

 • Srb Srb

  “Nu cred ca vor depasi 115$,nu vad de ce”

 • Mr. Tambourine Man

  Cand Steve prezenta iPhone in 2007, valoarea unei actiuni era 87$…asta inainte de impartirea la 7.
  In cei 10 ani scursi de atunci valoarea a crescut de 12 ori, la peste 1000 $ per actiune

 • Srb Srb

  “Apple now has a market valuation of over $750 billion on its path towards becoming the world’s first trillion dollar company. ”
  Cineva care are o companie, intelege ce inseamna acest lucru, si ce putere are acest brand
  Respect

 • Razvan

  De ce nu mi se pun comentariile?

 • Ce s-a intamplat ?

 • Viorel Predatorul

  Bravo Apple !