Prima Pagina Romania Politia Romana poate extrage date din iPhone si orice alt telefon

Politia Romana poate extrage date din iPhone si orice alt telefon

Politia Romana a achizitionat recent software capabil sa extraga si sa recupereze date din aproape orice fel de telefon mobil, conform unor informatii aparute recent. Conform celor publicate de catre Politia Romana, institutia a cheltuit 960.628, fara TVA, pe 38 de aplicatii software si 38 de sisteme informatice portabile de tip criminalistic.

Vorbim aici despre peste 200.000 de euro, fara TVA, platiti de catre Politia Romana pentru a cumpara acest software, el urmand a fi folosit la perchezitii informatice si in orice fel de alte anchete. Cu ajutorul software-ului si a echipamentelor informatice, Politia Romana va putea extrage si recupera date din urmatoarele tipuri de telefoane mobile : Apple, Samsung, Asus, Acer, BlackBerry, Huawei, Lenovo, LG, Nokia, Philips, Motorola, Vertu, ZTE sau Sony.

8700 de tipuri de telefoane mobile vor putea fi exploatate folosind software-ul achizitionat de catre Politia Romania, insa nu se stie aici ce fel de modele de terminale iPhone sunt suportate. Este greu de spus daca Politia Romana va putea extrage date dintr-un iPhone 7 cu iOS 10.3, iar daca ar fi sa ghicesc, as spune ca nu vor avea prea mult noroc.

Totusi, folosind echipamentele, Politia Romana va putea sa: “exporte/transfere agenda de telefon, SMS, MMS, email, IM, calendar, jurnal de apeluri, date despre aplicațiile din telefon, fotografii, video, muzică, sunete, date acumulate in browser internet și a altor fișiere”.

Sunt destul de sigur ca vasta majoritate a terminalelor Android, inclusiv cele mai noi, pot fi exploatate extrem de usor cu acest software si cu echipamentele criminalistice. Despre iPhone si iPad v-am spus mai sus, asa ca e posibil ca Politia Romana sa aiba nevoie de ajutorul SRI, sau a altor institutii pentru a putea prelua date din ele.

politia romana software extrage date telefoane

 

 • Bgn

  FBI nu poate face asta și face polița romană sa fim serioși ..

 • catalin

  A cumpărat același prog pe care ilare si FBI si stirea aia ca a plătit FBI Pe tzatza floarea sa spargă telefoane e vrăjeala

 • bogdan

  Au cumpărat software de la hackeri romani

 • Bogumir81

  @Alonzo: Stai liniștit dacă ai fi “vizat” de ei la început îți urmăresc aparatul așa vreo 6-12 luni iar, dacă nu prezinți un pericol major te mai slăbesc, în caz contrar sunt convins că pot să-ți acceseze cel puțin o parte din datele care le ai în telefon indiferent de modelul pe care îl deții și indiferent că e vorba de SRI, FBI, CIA, NSA, MOSSAD sau altele…… 👀 on You !

 • dori

  de fapt sts nu sri …..

 • K f c

  @zaone, pt ce am primit ban? Sunt ft curios.

 • Stai linistit, baiatul ala e unul cu probleme psihice care isi asuma identitatea altor utilizatori crezand ca e comic.

 • De fapt ti-am dat ban pentru ca ai facut pe cineva mizerie umana. Urmatorul ramane.

 • iphone6s

  Minus 1 tel :)) la iphone nu merge cu nimic sa scoti date

 • Kfc

  Si eu am fost făcut taran, pr0st, sarac cu iq scazut si multe altele. Nu i-ai atras atentia vreodată pt toate jignirile facute asupra mea si a altor persoane.
  Discutiile sunt libere pt toti comentatorii sau doar pt acel cineva?

 • dori

  am ramas uimit ca e vorba si de blackberry

 • De ce nu dai flag la comentarii ?

 • Dorian

  Te-a Banat cu r va asta
  Nu pot să cred asa ceva
  Mopule o sa ai de șters zilele astea

 • Kfc

  Pt ca dau degeaba. Comentariile tot acolo raman. Crede-ma ca aproape la.toate articolele, comentatorii sunt facuti saraci sau ca au iq ul scazut. Iti pot da in 5 minute 10 articole cel putin

 • Mihai Zamfiroiu

  Au cumparat softul la pachet… :)))

 • Da-le flag.

 • valy

  Nu exista nimic sigur orice smart poate fi ascultat extras date si tot ce vrei un om normal nu are de ce sa-si faca griji.
  Ca sa devii tu tinta cuiva e greu foarte greu ca nu te cauta nimeni in afara de reclame si tot felul de paraziti.

 • 0ne fag

  Nu il asculta pe re tar datul asta
  Banează în prostie pe oricine care are dreptate, și îi lasă în pace pe srb si tomberon.
  Citește reviews de la app lui de ca cat.

 • Viorel Predatorul

  Foarte bine! Poliția trebuie să aibă acces la datele potențialilor delincvenți, iar Tim trebuie să recunoască faptul că iOS nu este așa de impenetrabil pe cât lasă el să se creadă.

 • Mircea

  Cred că se depășește de multe ori măsura și intimitatea noastră e fix zero pentru autorități, dar se întâmplă și că au nevoie de acces la datele vreunui interlop și atunci e bine că pot să îl condamne pe baza datelor personale.

 • Xc0d3

  Androidurile pot fi usor explaotate problema vine la iOS si Blackberry

  Personal cred ca softurile pentru iOS de la iPhone 5S in jos iti pot face ce vor din cauza exploiturilor mai ales de la CHIP A4 in jos esti papat rau… la Chip A5 si A6X Ih8sn0w avea niste exploituri la nivel bootrom …. si ma indoiesc sa nu le fii vandut pe niste sume considerabile…

  De la Chip A7 in coace pot avea exploituri care nu sunt blocate si pot accesa acele date la nivel user… dar cum ai spus si tu Zoane cu iPhone 7 cu iOS 10.3.2 cam greu chiar si cu exploituri private….

  Daca acele softuri sunt actaulizabile baza lor de date atunci am puso…. Poate azi pe iOS 10.3.2 nu da maine…..

 • Dorin Stefan Andreescu

  Iar au aruncat astia banii pe fereastra. Intra politia romana in iPhone?! :)))) da ma da si marmota invelea ciocolata in staniol! mai bine cumparau niste procurori comunisti niste visinescu sa scoata parola de la utilizator. auzi politia romana… :))))) doamne fereste. Bah, imi pun tel la bataie sa-mi scoate-ti si mie datele din el! :)))