Samsung Galaxy S8: impresiile mele despre cel mai bun smartphone Samsung

Samsung Galaxy S8 este un smartphone care m-a impresionat in prima zi de utilizare si asta in principal multumita ecranului folosit de catre Samsung.

Samsung Galaxy S8 a ajuns ieri la iDevice.ro multumita programului Orange Smartphone Tester prin care orice client al Orange Romania poate testa acest smartphone. Samsung Galaxy S8 a fost prezentat miercuri in cadrul unei conferinte organizate in New York, iar lansarea oficiala in Romania urmeaza sa aiba loc in data de 28 aprilie.

Pana atunci, ca participant al programului Orange Smartphone Tester, am ocazia de a va prezenta experienta mea cu Samsung Galaxy S8 Plus, iar acest articol marcheaza inceputul seriei.

Infinity Display si design

Samsung Galaxy S8 impresii

Dupa cum v-am spus mai sus, prin Orange Smartphone Tester am primit Samsung Galaxy S8 Plus pentru testare, modelul cu ecran de 6.2 inch, in culoare midnight black fiind oferit. La prima vedere a Samsung Galaxy S8 Plus am ramas uimit de realizarea companiei Samsung de a introduce un ecran cu diagonala atat de mare intr-o carcasa atat de mica.

Samsung Galaxy S8 Plus este la fel de inalt precum iPhone 7 Plus, insa este mult mai ingust, deci iti da senzatia unui smartphone “lunguiet”, ca o telecomanda, cum spun multi utilizatori. Desi acest design nu este chiar pentru oricine, pentru mine ecranul de dimensiune mare compenseaza forma neobisnuita a Samsung Galaxy S8 Plus si ii domina intregul panou frontal.

Va spuneam ca a vedea imagini pe intreaga intindere a panoului frontal al unui smartphone va oferi o experienta imbunatatita de a utiliza un telefon mobil, iar cu Samsung Galaxy S8 Plus veti avea parte de asta. De la aplicatiile native si pana la cele pentru navigare pe internet, veti vedea totul mai clar, pe o suprafata mult mai mare, facand “linia” care desparte palma de ecran aproape inexistenta.

samsung galaxy s8 impresii 2

Marginile panoului frontal al Samsung Galaxy S8 Plus sunt aproape inexistente cand ecranul este deschis si incep sa fie redate imaginile, iar eu acum nu pot sa sper decat ca Apple va face aceeasi schimbare. Cred ca foarte multa lume va ramane uimita de ceea ce a realizat Samsung cu Samsung Galaxy S8 si Samsung Galaxy S8 Plus din acest punct de vedere, majoritatea celor care l-au utilizat laudand aceasta schimbare din plin.

Modificarea ecranului a facut disparut si butonul Home din carcasa, insa cel integrat sub ecranul Samsung Galaxy S8 Plus ofera o functionalitate similara cu a celui din iPhone. Adica trebuie apasat pentru a debloca ecranul Samsung Galaxy S8 Plus, dar ofera feedback tactil prin vibratii in ideea a genera impresia apasarii unui buton normal.

Cei care n-au folosit vreodata un buton cu force feedback vor avea parte de o experienta noua cu care vor trebui sa se obisnuiasca, insa utilizatorii iPhone vor avea ceva familiar. Butonul Home ramane vizibil permanent in orice interfata a Samsung Galaxy S8 Plus, ocupand o portiune din ecran, iar acelasi lucru se va intampla cu iPhone 8.

Per total, din punct de vedere al aspectului, Samsung Galaxy S8 arata ca un smartphone premium, iar sentimentul nu se schimba cand il folosesti.

Iris scanner, recunoastere faciala si cititorul de amprente

samsung galaxy s8 impresii 3

O schimbare nu prea fericita pentru Samsung Galaxy S8 Plus este repozitionarea cititorului de amprente in carcasa, langa camera, dupa eliminarea butonului Home fizic din panoul frontal. Testand cititorul de amprente, care are feedback tactil prin vibratii la apasare, am ajuns cu degetul pe camera in foarte multe randuri, experienta in sine fiind una proasta.

Nu este simplu sa te obisnuiesti cu un cititor de amprente in carcasa, iar din acest punct de vedere Samsung Galaxy S8 Plus este gandit gresit. Multa lume a afirmat ca aceasta schimbare pentru Samsung Galaxy S8 Plus este una nepotrivita, iar din pacate cred ca Samsung putea face ceva mai bun pentru clientii sai.

Partea buna este ca desi cititorul de amprente din Samsung Galaxy S8 Plus este greu de folosit, iris scannerul il compenseaza destul de bine. Deblocarea Samsung Galaxy S8 Plus cu iris scanner se face destul de rapid, dupa ce activezi intai ecranul si faci inca un slide pentru a activarea scanarii ochilor in vederea deblocarii.

Pana in prezent, Samsung Galaxy S8 Plus s-a descurcat excelent in scanarea irisului si a deblocarii, fara erori si fara probleme, dar procedura este mai greoaie decat la iPhone 7 Plus. In cazul iPhone 7 Plus apesi pe butonul Home si se face deblocarea, insa la Samsung Galaxy S8 Plus trebuie sa apesi intai pe butonul Home, sa faci apoi o glisare pe ecran si mai apoi se scaneaza irisul in vederea deblocarii.

In contrast, recunoasterea faciala din Samsung Galaxy S8 Plus este cea mai rapida metoda de deblocare, simpla activare a ecranului facand aproape imediat si deblocarea. Desi nu este mai sigura decat scanarea irisului, sau citirea amprentei, recunoasterea faciala din Samsung Galaxy S8 Plus mi se pare cea ami simpla metoda de deblocare cu o minima siguranta oferita.

Niciuna dintre cele trei metode nu poate fi folosita in combinatie cu alta, deci utilizatorul trebuie sa aleaga ceea ce doreste sa foloseasca.

Camera

samsung galaxy s8 impresii 1

Samsung Galaxy S8 Plus care o camera noua, tot de 12 megapixeli, dar cu un presupus nou senzor Sony ce imbunatateste inregistrarea de poze in conditii de luminozitate scazuta. Ei bine, n-am avut prea mult timp sa folosesc noua camera a Samsung Galaxy S8 Plus, insa in putinele poze facute pot spune ca ea pare sa fie usor mai buna decat cea din iPhone 7 Plus.

Asta este de asteptat, avand in vedere ca Samsung foloseste intotdeuana senzori de imagine de ultima generatie, iar intre aceste produse exista o diferenta de 6 luni. Voi reveni cu un articol dedicat pentru camera Samsung Galaxy S8 Plus, insa pana acum am impresia ca are o camera principala mai buna decat cea a iPhone 7 Plus, cea frontala fiind fara discutie superioara.

Performante

Una dintre marile probleme ale Android are legatura cu performantele, iar indiferent ce procesor si RAM sunt intr-un smartphone, el tot sufera din cauza Android. In cazul Samsung Galaxy S8 Plus vorbim despre performate superioare celor ale iPhone 7 Plus in unele teste de performanta si inferioare in altele, insa deocamdata utilizarea de zi cu zi ofera o experienta buna.

Exista usoare urme de lag in unele task-uri facute pe Samsung Galaxy S8 Plus, dar asta nu e diferit fata de ceea ce-am intalnit pe iPhone 7 Plus chiar din prima zi de folosire. Pe de alta parte, performantele Samsung Galaxy S8 Plus sunt diferite in functie de rezolutia folosita si de cat de incalzit este dispozitivul.

samsung galaxy s8 performante

La rezolutia maxima, de 2960 x 1440 pixeli, performantele sunt mai slabe decat la setarea rezolutiei de 2560 x 1440 pixeli, sau a celei 720p. In ciuda acestui lucru, cel mai mare dusman pare sa fie caldura, pentru ca atunci cand se incalzeste, Samsung Galaxy S8 Plus are aceleasi performante indiferent de rezolutie.

Asta imi sugereaza faptul ca exista setari software care probabil reduc frecventa de lucru, sau dezactiveaza anumite nuclee ale Samsung Galaxy S8 Plus pentru a evita supraincalzirea. Tactica aceasta nu este noua printre producatorii Android si nici de condamnat, dar este bine de stiut ca Samsung Galaxy S8 Plus pare sa o aiba implementata.

Per total, Samsung Galaxy S8 Plus este un smartphone care ma impresioneaza si imi da fara disutie dorinta de a vedea ceva similar de la compania Apple, altfel cred ca multi vor dori o experienta cu un ecran mai mare, oferita de Samsung Galaxy S8 Plus. Culoarea midnight black, sau jet black, seamana foarte mult cu cea a iPhone 7, oferindu-i terminalului un aspect premium.

Daca sunteti interesati sa testati Samsung Galaxy S8 Plus, atunci va recomand sa vizitati aceasta pagina a Orange Romania si sa va inscrieti pentru a il testa. Pana atunci, in zilele urmatoare voi publica in continuare informatii privind experienta mea cu Samsung Galaxy S8.

106 COMENTARII

  1. Fratilor, e normal ca S8 sa aiba o camera mai superioara decat ca iPhone 7 Plus, ca mna, e normal, e un model nou, S8, e normal, oricum, 10-20% e mai buna ca iPhone 7 Plus. In schimb, camera frontala, putem zice ca e mai buna.

  2. O curiozitate am. Oare chiar sare vopseaua neagra de pe rama la toate? La pipait pare ok dar in showroom am reusit cu ungia sa ciupesc unul putin langa grila de la difuzor. Sa fie doar demo unit-ul ala? Pentru cine e curios sa vada device-ul cu “defect” e vorba de un demo unit de s8 normal din Samsung Mobile store Mega Mall. Erau vreo 4 parca. Oricum asta e cel mai din dreapta :))

  3. O cameră “mai superioară”? :))) Bun așa!
    Iphone 7 plus avea cameră mai slabă chiar decât S7, deși era de generație mai nouă, așa că…
    Cât despre camera frontală, ai ceva teste ca să poți afirma care e mai bună, sau e doar gargară?

  4. E adevarat ca se incinge..? Ma tenteaza sa mi-l cumpar, dar parca totusi as mai astepta pana in toamna cand apare noul val de Note/iPhone. Cum a mers un an jumate, mai merge inca jumate de an batranul 6S Plus..

  5. Deci la ecran este de departe cel mai bun, de acord toată lumea nu?
    La camera este un pic mai bun ca restul,
    Iar la rapiditate este un telefon “din grămadă”

    Zaone, când ai timp arunca o privire pe încărcător, să vezi ce zice de V și A…

  6. 1. Da , nici nu se pune problema
    2. Samsung mai mereu a avut camera grozave , sa vedem ce scor obține in Dolari
    3. La rapiditate e foarte bun , se merge pe simplitate și optimizare
    Dacă testezi un S7 Edge cu Nougat vei ramane surprind de cat de rapid si fara lag este

  7. @Zaone: poți să-mi spui te rog daca pana la urma are stereo speakers? Pe internet circula tot felul de variante, cum ca are sau ca nu are.

  8. Rodrigo : nu, e vorba de imparțialitate. De ce să dai în cap concurenței care a scos ceva foarte interesant ? Astfel, prin aceste funcții și schimbări noi, Apple este obligată să scoată ceva care este minim cât S8. Nu trebuie să fii fan Samsung pentru a îi recunoaște meritele 🙂

  9. E pe vine OnePlus 5(ca 4 e cu ghinion la ei) cu 128gb/6 gb ram și 256gb/8 gb de ram și Xiaomi Mi 6 plus cu camera duala și 6 gb de ram,ambele cu SD 835 parca. One plus cum va gestiona oare caldura care apare la Samsung?

  10. Ok ok , urmează să apară multe “curse” pe YouTube, să sperăm ca s8 va reuși să bată tot ce este android din 2016 (Pixel, mate 9, oneplus3t…)

  11. Aceste zvonuri au mai fost si in trecut nu numai acum
    Dacă îmi aduc aminte la Huawei P10 a fost si nu sau adeverit
    Ma rog terminalele de care vb oferă un raport calitate pret excelent , dar ca sa se pastreze un pret cat mai scazut se fac compromisuri

  12. E cea mai “obiectivă” pentru că îți convine rezultatul :))) Cele mai obiective analize sunt făcute de către specialiști care folosesc instrumente de măsură specializate, nu de către niște băieți care își fac părerea ochiometric 🙂

  13. Zao, ma intereseaza cateva detalii despre standardul BT 5.0 existent in s8. Te rog daca ai ceva timp, joaca-te putin cu BT-ul si vezi ce avantaje majore ofera fata de versiunea actuala 4.2

  14. Ma bucur ca sunt persoane ce mai gandesc asa. Daca se scrie si despre altceva, tocmai, denota faptul ca nu se merge precum calul, doar inainte, ca orbul.
    Eu apreciez lucrul asta, si ma bucur ca citesc si altceva aici inafara de apple, a carui fan sunt, apropo. Fan, nu cal! 🙂 Bravo zao, astfel de comparatii sunt bine venite.

  15. Am inteles ca vine default pe rezolutie HD+, trebuie sa il setezi pe QHD, cred ca aici are o problema cu supraincalzirea si consumul de baterie, ma intreb oare cati utilizatori isi vor da seama, or sa zica wow ce bine arata qhd dar defapt se uita la full hd. Tot felul de gaselnite de a pacalii utilizatorii, speakere stereo presupun ca nu are ca altfel se laudau cu ele in prezentare, iar bixby este inca in dezvoltare .. atat are, ecran superb si BT 5.0 care a fost lansat de 2-3 luni, in rest este doar un S7

  16. Foarte bine că vouă va place. Așa îmi cumpăr și eu S7 ieftin. Mi-a plăcut de când s-a lansat. Diferență mare la performanta nu iar mie chiar nu îmi place acest display edge

  17. E normal, deoarece aplicațiile Android sunteți optimizate pe multicore, în timp ce alea pe iOS folosesc single core. În condițiile astea, e normal ca producătorii de hardware pe Android să urmărească creșterea performanței multicore.

    Pe autostrada iOS ai 1-2 benzi de rulare, în timp ce pe autostrada Android, ai 4-8 benzi de rulare.
    Astfel, pentru a transporta aceeași cantitate dr marfă, pe autostrada iOS, camioanele trebuie să aibă viteză mai mare decât camioanele de pe autostrada Android.

  18. Gata? Pocitanie total antipatica mie, acum ca-ti permiti si tu un amarat de Galaxy S7, Samsung e cool, again? No more ISU? Nu mai visezi flacari si incenii spontane??

    PS: Am crezut ca 0ne e cea mai ipocrita persoana de pe aici, dar no f way, tu esti de departe, iti urez tot raul din lume!

  19. Nu prea sunt optimizate pentru multicore, asta este și cauza “senzației de lag” din android, în general este utilizat destul de puternic primele 2 core-uri sau dacă aplicația este puternica ele sunt folosite de la primul pana la ultimul (dacă este nevoie), dacă aplicația are teoretic nevoie de 4 core și telefon are 8, se vor folosi primele 4 și restul sta pe bara :), este o problema extrem de mare deoarece afectează performanta, dacă toate nucleele ar fi folosite pentru aceeași aplicație (de ex dacă are nevoie de 4 core-uri și telefonul are 8, sa funcționeze toate 8 dar la o capacitate de 50% fiecare, se obține: performanta, stabilitate, nu se mai încălzește atât de tare, bateria tine mai mult…etc. Degeaba avem smartphone cu un super hardware daca este tras în jos de soft, android încă nu știe sa gestioneze cum trebuie resursele, iPhone-ul este rege când vine de gestionarea resurselor si echilibrul dintre nucleele procesorului, sunt 100% sigur ca Google va rezolva acest lucru și a început prin implementarea vulkan, Samsung a lansat un TouchWiz beta care folosește vulkan, nu mai agata interfața, bateria tine mai mult dar sunt probleme de stabilitate ca na…beta.

  20. Era si aiurea sa nu fie mai rapid decat vechea generatie de produse Samsung. Important e sa fie mai rapid ca restul terminalelor Android ca sa atraga clientii.

  21. Nu toata lumea apreciaza si alte lucruri in afara celor de la Apple, asa ca ma bucur sa vad si oameni care sunt de acord ca e bine sa te uiti si la concurenta.

  22. Eu l-am setat pe WQHD+ imediat dupa ce l-am luat, dar diferente in ceea ce priveste afisarea de informatii nu am sesizat fata de QHD. Am observat totusi ca se consuma bateria mai repede si performantele sunt mai slabe, lucru de asteptat.
    Am mentionat mai sus ca nu are difuzoare stereo, asa ca taiem si asta de pe lista.

  23. Multam de raspuns. O sa mai trec pe acolo…imi e in drum oarecum si o sa vad daca e mai rau. Eu am comandat orchid grey oricum dar ar fi pacat sa fie ceva generalizat pe cele negre. Pe cel despre care spun nici macar nu am apasat foarte tare. Oricum avea deja de jur imprejur pe rama ceva zgarieturi fine mai ales pe unul din colturile de jos. Cred ca asta se poate vedea si pe cel primit de tine in caz ca apar…..e un fel de jet black vopseaua aia, nu are cum sa reziste prea mult.

  24. Este implementat în driverele de la android 7.0, cauta pe Wikipedia Vulkan api și o sa vezi ca sunt jocuri pentru Android acolo și dacă te uiți pe site la Qualcomm o sa găsești fișierele driver de la smartphone care conține Vulkan.

  25. Mi-o fi ramas mie la suflet fluiditatea huawei dar sunt aproape sigur ca la deschis aplicatii samsung nu va bate p10, nici macar iphone nu il bate. (doar la jocuri putin)

  26. Oricum va atrage clienții deoarece este cel mai notoriu și cel mai vândut smartphone high-end android
    Ce îmi place mie este ca se merge în continuare pe forță bruta, dar în aceleași timp se reduce foarte mult din aplicații contribuind la rapiditatea interfetei

  27. Si camera de pe s7 este mai buna decat cea de pe orice iPhone​.
    Este greu pentru fanii Apple sa recunoasca asta avand in vedete ca cel mai dificil lucru pentru ei este sa aibă un gram de corectitudine.

  28. În jocuri nu va bate iPhone aproape asta e sigur, dar poate ca o sa ai o surpriza în legătură cu deschiderea aplicațiilor dintre S8 și P10……. Interfață Samsung chiar este foarte light

  29. Interesant cum ruleza benchmark-ul asta pe ios, cele două nuclee scaleza foarte bine pe cand pe android scaleaza extrem de slab. Eu as zice ca diferența este mai mare doar ca nu se vede in prostia de geekbench.
    Daca testezi in geekbench 3 s8 probabil ca are aproape 8000 de puncte in multicore.

  30. @zaonero:disqus , ce zici, au șanse să fure din clientela Apple cei de la Samsung cu noul flagship? recunosc că arată bine, abia aștept să-l butonez la Emag sau Samsung să văd și eu ce-i poate ”pielea” și cum arată ca design în realitate.

  31. Il poti butona in Baneasa, Mega Mall si pe unde mai e Samsung, au expuse ambele modele. De furat, e greu de spus, nu e chiar un pachet complet, ca experienta.

  32. Azi l-am văzut și eu. Arată și se mișcă bine. Cred ca o sa mă despart și eu de iPhone 6s pentru s8 și probabil ca voi reveni la apple când se va lansa iphone 8S sau cum se va chema( asta daca rezist până atunci).

  33. este peste s7 edge, tocmai ce imi zicea un prieten ca i se restarteaza cand foloseste camera mai mult timp, ceea ce la niciun iphone n-am intalnit.

  34. Aveti idee daca in showroom emag crangasi este s8 pt test ? sunt cam limitat cu timpul, as vrea sa-l comand dar as vrea intai sa-l testez si nu am timp sa ajung in megamall

  35. Am înțeles că Samsung a prezentat o carcasă pentru S8(mă rog,a prezentat mai multe dar cea la care fac referire e teribil de urâtă,caută 2Piece Cover.

  36. Toate telefoanele cu ecran AMOLED au problema asta, din cauză că Samsung pune subpixeli albaștri mai mari, ei fiind cei care se uzează cel mai repede, de aici venind tenta verzuie pe display-urile mai vechi