iPhone 8 – cate ecrane OLED au fost comandate

iPhone 8 ar putea avea 70 de milioane de ecrane OLED pregatite de catre compania Samsung pentru Apple, aceasta fiind comanda pentru toamna.

iPhone 8 va fi lansat in toamna de catre compania Apple impreuna cu iPhone 7S, insa intre timp aflam numarul de comenzi de ecrane OLED facute la Samsung. Samsung este singurul furnizor de ecrane OLED pentru iPhone 8, iar asta deoarece este singura companie capabila sa acopere necesarul de ecrane pe care cei de la Apple il au in momentul de fata.

Conform unor informatii aparute in cursul acestei zile, cei de la Apple ar fi comandat nu mai putin de 70 de milioane de ecrane OLED pentru iphone 8 de la compania Samsung. Ecranul OLED care acopera aproape intregul panou frontal al iPhone 8 va fi una dintre functiile cheie pe care cei de la Apple le vor promova cu foarte mare atentie pentru viitorul smartphone.

Sursa acestei informatii este de origine asiatica, mai exact din Japonia, insa informatiile privind cererea Apple pentru ecrane dedicate iPhone 8 se potriveste cu informatii din alte zvonuri. Totusi, desi Apple a cerut 70 de milioane de ecrane pentru iPhone 8 anul acesta, in realitate cei de la Samsung sunt pregatiti sa livreze 95 de milioane de unitati.

iPhone 8 – cate ecrane OLED au fost comandate

Apple va avea probleme mari in a acoperi cererea iPhone 8 din cauza numarului mic de ecrane pe care Samsung il poate produce pentru americani. In aceasta idee, exista posibilitatea ca Apple sa nu primeasca toate cele 70 de milioane de ecrane comandate de la Samsung pentru iPhone 8 si sa primeasca doar jumatate, sau mai putine.

iPhone 8 va avea un ecran OLED de 5.8 inch, insa doar 5.2 inch vor fi utilizabil, restuld e 0.6 inch urmand a fi folositi pentru a prezenta interfata unui buton Home vitual, ca la Samsung Galaxy S8. Dimensiunile iPhone 8 vor fi identice cu cele ale iPhone 8, compania Apple reusind totul prin eliminarea marginilor superioara/inferioara ale ecranului.

“Apple has ordered 70 million units of OLED panels from Samsung this year, while Samsung is preparing to churn out as many as 95 million for Apple in 2017, in case demand exceeds expectations. It is also possible that some of these 70 million handsets will not be shipped to customers this year and be carried over to next year depending on demand.”

iPhone 8 urmeaza sa fie deasemenea rezistent la apa, urmeaza sa aiba incarcare wireless rapida, senzori 3D pentru camere, noi camere mai bune, un procesor mai rapid si multe altele. Lansarea iPhone 8 va avea loc in toamna anului 2017, poate mai tarziu decat cea pentru iPhone 7S, dar totul depinde de cate terminale va putea produce compania Apple.

iphone 8 ecrane OLEd samsung