iPhone 8 – Samsung investeste 9 miliarde de dolari pentru Apple

iPhone 8 va avea parte de sustinerea Samsung prin investitii masive facute pentru a asigura necesarul de ecrane OLED cerut de catre Apple.

iPhone 8 va beneficia de noi ecrane OLED din cursul acestui an, compania Apple intentionand sa faca o schimbare majora pentru seria sa de smartphone-uri. Samsung urmeaza sa furnizeze peste 90% din totalul de ecrane OLED pentru iPhone 8 in cursul acestui an, iar pentru a satisface nevoile Apple investeste 9 miliarde de dolari in 2017.

Aceste 9 miliarde de dolari sunt investite in linii de productie pentru ecrane OLED care urmeaza sa fie implementate de catre compaina Apple in iPhone 8. Samsung deja a semnat diverse contracte cu unii furnizori de echipamente, astfel ca a cumparat deja tot ceea ce are nevoie pentru a produce ecranele OLED ce vor ajunge in iPhone 8 in 2017.

Cate o treime din aceasta suma urmeaza sa fie investita de catre compania Samsung in 3 fabrici pentru a extinde productia de ecrane OLED dedicata iPhone 8. In total, cei de la Samsung urmeaza sa extinda productia de panouri OLED cu aproximativ 100.000 de unitati pe luna, din fiecare panou urmand a fi taiate multiple ecrane OLED pentru iPhone 8.

iPhone 8 – Samsung investeste 9 miliarde de dolari pentru Apple

Compania Samsung produce in momentul de fata 95% dintre ecranele OLED folosite in produsele electronice care au asemenea componente. Pentru ca Apple intra in randul celor care vor ecrane OLED, cei de la Samsung fac investitii masive in ideea ca iPhone 8 sa beneficieze de ecranele OLED fabricate de catre ei.

Furnizand ecrane OLED pentru iPhone 8 si viitoare modele ale iPhone, cei de la Apple pot castiga mult mai multe miliarde de dolari de la cei din Cupertino. Investitia este facuta de catre Samsung pentru viitor, iar asta pentru ca iPhone 8 reprezinta doar inceputul utilizarii de ecrane OLED de catre compania Apple pentru propriile produse.

“Samsung Display, the display-making unit of Samsung Electronics, has started expansion of its organic light-emitting diode production lines under its plans to spend almost 10 trillion won (US$8.90 billion) this year alone, industry sources said on March 31. The company has recently inked deals with several equipment manufacturers to replace its current production lines for liquid-crystal displays with those for OLED production.”

Separat de Samsung, pentru iPhone 8 sunt facute investitii similare si de catre cei de la Sharp, sau LG Display, sumele fiind totusi ceva mai mici. Apple este un client foarte mare, iar iPhone 8 este un smartphone foarte important, asa ca partenerii Apple decid sa investeasca mult, dar pentru viitor.

iphone 8 investitii oled samsung