iPhone 8 va fi mai ieftin decat credeau multi

iPhone 8 va avea un pret de vanzare mai mic decat cel pe care l-am auzit in diverse zvonuri aparute in ulrima perioada pe internet.

iPhone 8 va costa 1000 de dolari in momentul lansarii, asta ne-au anuntat o serie de zvonuri alarmiste aparute la inceputul acestui an cu privire la viitorul smartphone Apple. Pretul este unul foarte mare pentru versiunea de baza a unui smartphone, chiar si premium, insa acum analistii americani incep sa propuna cifre ceva mai realiste.

Mai exact, cei de la UBS sustin ca in realitate iPhone 8 nu va costa chiar 1000 de dolari, asa cum au afirmat altii, ci va fi ceva mai ieftin in momentul lansarii globale. Mai exact, ei estimeaza ca iPhone 8 in versiune cu minim 64 GB spatiu de stocare va costa intre 850 si 900 de dolari, adica atat cat costa un iPhone 7 cu 128 GB spatiu de stocare.

Nuantandu-si si mai mult declaratiile, analistii spun ca “pretul perfect” ar fi de aproximativ 870 de dolari pentru iPhone 8, adica intre estimarile facute pentru cel maxim si cel minim. Avand in vedere ca un iPhone 7 Plus 32 GB costa aproximativ 850 de euro, pretul de 870 de euro, sau chiar 900, nu este extravagant pentru un iPhone 8 al companiei Apple.

iPhone 8 va fi mai ieftin decat credeau multi

Cu un pret de vanzare de 850 – 900 de euro, iPhone 8 va fi extrem de atractiv pentru foarte multa lume si ar fi de inteles de ce Apple nu ar putea acoperi cererea pentru un asemenea produs. Desigur ca Apple ar trebui sa si inteleaga care este limita superioara pentru pretul pe care il poate percepe pentru iPhone 8, altfel risca sa aiba un smartphone care nu va fi chiar atat de cautat.

Ca sa fiu complet sincer, cred ca un pret de 850 de euro ar fi excelent pentru un iPhone 8 care ar avea un ecran de 5.8 inch, carcasa din sticla, incarcare wireless si multe altele. Cred ca puteti fi de acord ca Apple nu poate cere pe iPhone 8 pretul perceput pentru iPhone 7, asa cum nici Samsung Galaxy S8 nu este la fel de ieftin.

“We think an $870 price would be accretive to EPS but dilutive to gross margin, a dynamic Apple has said it would accept. Apple’s top model will be at a display size disadvantage to Samsung’s Galaxy S8 Plus. We still think Apple will choose to price its top model relative to Samsung’s top model, but remain cautious on how much higher Apple could ultimately go on price given a smaller display.”

iPhone 8 va fi lansat in toamna acestui an de catre Apple, cel mai probabil impreuna cu iPhone 7S, dar in cantitati mult mai limitate. Ecranele OLED pentru iPhone 8 sunt cele care limiteaza capacitatea Apple de a produce cantitati care sa acopere cererea, oferta pentru aceste componente fiind foarte redusa.

iphone 8 pret mic