Microsoft Surface este mai buna decat iPad, conform americanilor

9

Pentru prima oara in foarte multi ani, tabletele Microsoft Surface ale celor din Redmond sunt prezentate ca fiind preferate de catre clienti in defavoarea tabletelor iPad ale Apple. Vorbim despre un studiu realizat de catre cei de la J. D. Power, care au prezentat mai totdeauna produsele Apple ca fiind cele mai bune in randul terminalelor mobile vandute in SUA.

Ei bine lucrurile se schimba, iar aceasta este prima oara cand tablete ale Microsoft ocupa prima pozitie in topul realizat de catre cei de la J. D. Power in SUA. Tabletele Microsoft Surface au inregistrat 855 de puncte din 1000 posibile si ocupa prima pozitie, in timp ce tabletele celor de la Apple au obtinut 849 de puncte din 1000 posibile, deci putin sub produsele microsoft.

J. D. Power a facut un studiu in care le-a cerut clientilor sa acorde note tabletelor proprii in functie de: performante, usurinta cu care pot fi folosite, functiile pe care le ofera, design-ul pe care il au si costul de achizitie. 2238 de posesori de tablete din SUA au participat la acest studiu, conditia principala de partifipare fiind ca ei sa detina o tableta de cel putin un an de zile.

Conform J. D. Power, tabletele celor de la Microsoft au obtinut cele mai multe puncte pentru deskg-ul pe care il au, dar si pentru functiile pe care compania americana le-a integrat in ele. Varietate de aplicatii preinstalate, conectivitatea buna la internet si numarul mare de accesorii care potenteaza functionalitatea au contribuit deasemenea la punctajul mare pe care Microsoft l-a obtinut.

Interesant este ca tabletele Microsoft Surface au obtinut mai multe puncte decat iPad si in ceea ce priveste calitatea materialelor folosite, dimensiunea tabletei in sine, sau calitatea design-ului de a motiva achizitia. Clientii Microsoft sunt in general persoane care detin o tableta de pun timp si pun mare accent pe productivitate, in contrast cu majoritatea care foloseste tabletele pentur navigare pe internet, sau email.

“The Microsoft Surface platform has expanded what tablets can do, and it sets the bar for customer satisfaction. These tablet devices are just as capable as many laptops, yet they can still function as standard tablets. This versatility is central to their appeal and success.”

Rezultatele acestui studiu nu sunt deloc bune pentru compania Apple si arata ca in Cupertino nu mai exista oameni care sa stie ce isi doresc utilizatorii de tablete, iar asta se intampla de cativa ani incoace.

microsoft surface intrece ipad