Microsoft Surface este mai buna decat iPad, conform americanilor

Pentru prima oara in foarte multi ani, tabletele Microsoft Surface ale celor din Redmond sunt prezentate ca fiind preferate de catre clienti in defavoarea tabletelor iPad ale Apple. Vorbim despre un studiu realizat de catre cei de la J. D. Power, care au prezentat mai totdeauna produsele Apple ca fiind cele mai bune in randul terminalelor mobile vandute in SUA.

Ei bine lucrurile se schimba, iar aceasta este prima oara cand tablete ale Microsoft ocupa prima pozitie in topul realizat de catre cei de la J. D. Power in SUA. Tabletele Microsoft Surface au inregistrat 855 de puncte din 1000 posibile si ocupa prima pozitie, in timp ce tabletele celor de la Apple au obtinut 849 de puncte din 1000 posibile, deci putin sub produsele microsoft.

J. D. Power a facut un studiu in care le-a cerut clientilor sa acorde note tabletelor proprii in functie de: performante, usurinta cu care pot fi folosite, functiile pe care le ofera, design-ul pe care il au si costul de achizitie. 2238 de posesori de tablete din SUA au participat la acest studiu, conditia principala de partifipare fiind ca ei sa detina o tableta de cel putin un an de zile.

Conform J. D. Power, tabletele celor de la Microsoft au obtinut cele mai multe puncte pentru deskg-ul pe care il au, dar si pentru functiile pe care compania americana le-a integrat in ele. Varietate de aplicatii preinstalate, conectivitatea buna la internet si numarul mare de accesorii care potenteaza functionalitatea au contribuit deasemenea la punctajul mare pe care Microsoft l-a obtinut.

Interesant este ca tabletele Microsoft Surface au obtinut mai multe puncte decat iPad si in ceea ce priveste calitatea materialelor folosite, dimensiunea tabletei in sine, sau calitatea design-ului de a motiva achizitia. Clientii Microsoft sunt in general persoane care detin o tableta de pun timp si pun mare accent pe productivitate, in contrast cu majoritatea care foloseste tabletele pentur navigare pe internet, sau email.

“The Microsoft Surface platform has expanded what tablets can do, and it sets the bar for customer satisfaction. These tablet devices are just as capable as many laptops, yet they can still function as standard tablets. This versatility is central to their appeal and success.”

Rezultatele acestui studiu nu sunt deloc bune pentru compania Apple si arata ca in Cupertino nu mai exista oameni care sa stie ce isi doresc utilizatorii de tablete, iar asta se intampla de cativa ani incoace.

microsoft surface intrece ipad

9 COMENTARII

  1. Usor usor e depășită Apple pe toate fronturile. S-a dus geniul din spatele tuturor produselor, a ramas doar un contabil pe care îl intereseaza doar profitul.

  2. Surface e aparuta de ani de zile..e cam useless so dajul tina d cont ca suntem la capat de drum cu ios10 si ipad pro. I cepand cu iunie incepem sa avem o idee din ce va urma

  3. Pai ce se va schimba la vara? Un nou ipad si un nou ios. Problema este ca acest sistem va avea mereu limitări și nu vei putea face pe un ipad ce poți face pe o tableta cu un os full. Daca tabletele vor sa aibă viitor le trebuie un os full gen windows, mac și chiar linux. Tot ce poți face pe ipad poți face și pe surface insa pe ipad nu poți face tot ce poți face pe surface.

    Eu cred ca mai devreme sau mai târziu apple va modifica o versiune de mac os și o va adapta pentru ipad sau o tableta asemănătoare care va include touch screen. Pe viitor laptopurile vor dispărea și vor fi înlocuite de tablete. În 10 ani nu prea o să mai vedem laptopuri în magazine.

  4. Nu vad cum o tableta sa inlocuiasca un laptop, daca vrei sa chiar lucrezi ceva. Sa produci continut fara tastatura este foarte greu. Daca esti consumator de continut, atunci tableta e pentru tine.