Samsung se asteapta la incasari si profit mari in ciuda problemelor

Desi inceputul acestui an a mentinut in atentie problemele companiei Samsung cu Samsung Galaxy Note 7 dupa prezentarea rezultatelor investigatiei privind problemele sale, problemele nu s-au oprit aici. Seful Samsung a fost arestat pentru acuzatii de coruptie la nivel inalt, insa asta nu a impiedicat compania in vreun fel sa obtina incasari si profit mari in comparatie cu rezultatele anului trecut.

Samsung a anuntat in cursu noptii trecute ca pentru T1 2017 se asteapta la incasari de aproximativ 45 de miliarde de dolari, dar si la profit operational de aproximativ 8.75 miliarde de dolari. Incasarile sunt extrem de apropiate de cele din T1 2016, diferenta fiind mai mica de 500 de milioane de dolari, insa in cazul profitului operational diferenta este mult mai mare decat se asteptau unii.

Mai exact, in T1 2017 profitul companiei Samsung ar putea fi cu aproape 3 miliarde de dolari mai mare decat cel din T1 2016, cresterea fiind de 50% fata de cel de 5.9 miliarde de dolari de anul trecut. Rezultatele celor de la Samsung sunt spectaculoase si confirma faptul ca indiferent ce probleme ar avea unele produse, sau conducerea, compania ruseste totusi sa obtina rezultate financiare foarte bune.

Daca Samsung va avea totusi profit operational mai mare decat cel estimativ anuntat acum, adica 8.9 miliarde de dolari, atunci vorbim despre un record pentru compania coreeana. Apple urmeaza deasemenea sa-si anunte rezultatele financiare pentru T1 2017 pe data de 2 mai, iar in cazul sau am putea vorbi despre incasari si profit mai mare decat cele asteptate de catre Samsung.

samsung rezultate financiare