Iata cat de greu se depreciaza valoarea terminalelor iPhone sau Samsung

Daca de fiecare data cand cumparati un smartphone nou va ganditi si la ce pret l-ati putea revinde dupa cativa ani de folosita, ei bine poate ca graficul de mai jos va va fi de folos. In el este prezentat gradul de depreciere a valorii terminalelor iPhone, Samsung, HTC si LG in raport cu perioada de timp trecuta din momentul lansarii si pana la maxim 2 ani de utilizare dupa achizitie.

Dupa cum puteti vedea, imediat dupa achizitie, valoarea unui iPhone scade cu aproape 30%, in timp ce in cazul produselor Samsung vorbim despre o scadere de aproximtiv 40%. Terminalele HTC pierd cel mai mult din valoare imediat dupa achizitie, aceasta scazand cu 65%, chiar mai mult decat valoarea produselor LG, situatia in sine fiind una extrem de interesanta.

La jumatate de an dupa lansare terminalele iPhone raman cu 55% din valoarea de nou, in timp ce in cazul Samsung aceasta ajunge la dlar 45%, LG si HTC fiind separate in aceeasi masura. La 1 an distanta de lansare, un terminal iPhone mai poate fi vandut la doar 45% din valoarea initiala, in timp ce in cazul produselor Samsung aceasta se reduce la 30%, LG si HTC avand acelasi procent.

Pe masura ce timpul trece, valorile dintre terminlalele celor 4 produse incep sa se apropie intr-o anumita masura, pana ajungem la 24 de luni, cand diferenta creste iar, in favoarea celor de la Apple. Per total, compania Apple are produsele ale caror valoare se depreciaza cel mai putin in timp la chiar si 24 de luni dupa achizitie, dar acest lucru probabil multi dintre voi ilstiati de ceva vreme.

depreciere valoare iphone

29 COMENTARII

  1. Nu vad eu bine sau graficul acesta este pus acolo fără a fi menționat nimic despre cine, unde și cum a fost făcut? Trebuie să-l credem pe cuvânt?
    Din ce am văzut eu HTC se devalorizează cam cel mai greu dintre androizi

  2. Peste 6 luni un S8 va avea valoarea unui iPhone 7. Mai tarziu chiar mai putin ( in Romania). In prezent nimeni nu da la schimb un iPhone 6s (din 2015) pe un S7 (din 2016). De restul plasticelor asiatice nici nu mai vorbesc

  3. Eu am avut 6S, l-am dat la schimb pe un S7 nou pentru vroiam sa încerc s7 edge iar după 3 luni am dat la schimb s7 edge pe un iphone 6s 64 go.

  4. Mercedes e deja pentru varsta a treia care nu mai poate “altceva”…zii si tu bmw ceva..tesla daca te tine punga:-)Dar asta nu e forum auto parca:-)

  5. Terminalele Samsung se devalorizeaza mult mai greu decât în anii trecuți
    Dacă la lansarea noului vârf de gama terminalul anterior scădea prețul la 2000 lei și generația anterioara după el la 1200 maxim e bine acum chiar nu mai e deloc asa
    Galaxy S6 Edge – 2300 lei
    Galaxy S7 Edge – 3000 lei
    Comlarativ cu S8 și S8 Plus care costa 3500 lei respectiv 3900 lei

  6. Cred ca ai fumat ceva!!! Tu nu traiesti in realitate!!! Viata ta este un SF!!! Ever , ever nu se intampla ce sustii tu!!

  7. Si parerea ta este un punct de referinta sa ne incredem in ea?? Eu nu cred!!! Daca nu iti plac graficele cu diverse evolutii, trend-uri sau analize nu te indeamna nimeni sa intri!!!

  8. De unde naiba ai scos prețurile astea? 6S la 1400 lei? Acum o săptămâna și-a vândut un coleg de al meu un iPhone 6 de 16 gb impecabil cu 300€(1350 lei). Poate alea de ce zici tu sunt “cu sticla puțin crăpată dar care nu afectează cu nimic” sau “impecabil dar am uitat parola la iCloud”.
    Și compara și tu 6s cu S7 și nu cu S7 edge pe care dacă tot vrei sa-l compari o faci cu 6S plus. Mere cu mere,pere cu pere.

  9. Cel care nu știe să citească sau să interpreteze ești tu. Pentru oameni ca tine este nevoit zaone să scrie cate patru fragmente ca sa va explice ce se întâmpla intr-un tabel cules de la nu știu cine, în loc să ne spună de unde până unde e tabelul asta, masca în două linii, și să știm cât de fiabil este. Gata, nu scriu mai multe că iar te pierzi :))

  10. Toată lumea știe ca iphone urile se devalorizeaza cel mai greu la preț acum urmat de Samsung
    Sincer fata de anii trecuți terminalele high-end Samsung au niște preturi foarte ridicate pentru vechimea lor…. Galaxy S6Edge/S7 Edge tine foarte bine la preț, de fapt S7 Edge are prețul unui smartphone high-end nou nouț lansat pe piață, chiar dacă are un an

  11. Daca doriti si sunteti curiosi cat va ofera Apple pe smartphone-ul care il detineti, accesati Apple Recicle Program, si veti ramane dezamagiti cat ofera.
    Eu am vazut de nenumarate ori americanii care venisera sa-si updateze terminalul si cel vechi il oferea gratis la baietii care intermediau tranzactia in magazin, ofera un pret ridicol