iPhone 8: Smart Connector pentru incarcare wireless

iPhone 8 urmeaza sa aiba un Smart Connector integrat pentru a faclita incarcarea wireless a noului smartphone, dar si pentru noi accesorii.

iPhone 8 urmeaza sa aiba un Smart Connector integrat pentru a se permite incarcarea wireless pe care compania Apple vrea sa ne-o ofere incepand cu acest model al iPhone. Pana in prezent compania Apple a implementat Smart Connector doar in tabletele iPad Pro vandute in lumea intreaga, insa pentru a permite incarcarea rapida si fara fir a iPhone 8, va integra acest coentor in smartphone.

Anul trecut foarte multe zvonuri au anuntat ca un Smart Connector urmeaza sa fie implementat in iPhone 7, insa in realitate se pare ca el va ajunge la noi abia cu iPhone 8. Locatia urmeaza sa fie aceeasi precum anul trecut, adica in carcasa iPhone 8, dar spre deosebire de zvonurile de anul trecut, acum principala sa utilitate va fi de a facilita incarcarea wireless, insa nu ar putea fi singura.

Conform sursei informatiilor de astazi, compania Apple intentioneaza sa foloseasca noul Smart Connector din iPhone 8 si pentru accesorii dedicate realitatii virtuale si augmentate. Apple pune foarte mare accent pe dezvoltarea de functii de realitate augmentata, iar acum aflam si ca iPhone 8 ar putea avea cel putin o casca prin care Apple sa ne ofere functii dedicate acestui tip de tehnologii.

iPhone 8: Smart Connector pentru incarcare wireless

Foarte multe detalii cu privire la aceste accesorii pentru realitate virtuala si augmentata nu exista in momentul de fata, asa ca nu stim exact ce ar avea Apple pregatit pentru iPhone 8. In ciuda acestui lucru, existenta unui Smart Connector “deschide” o “lume” intreaga de posibilitati in ceea ce priveste integrarea de noi functii in viitorul smartphone al companiei Apple.

Daca acest Smart Connector este totusi integrat in principal pentru a facilita incarcarea wireless a iPhone 8, atunci sistemul ar trebui sa fie mai bun decat cel din Apple Watch. Adica Apple trebuie sa implementeze un sistem de incarcare wireless foarte rapida in iPhone 8, altfel lumea chiar nu va avea motive sa aleaga acest sistem in detrimentul utilizarii unui simplu cablu pentru incarcare.

Avand in vedere ca deocamdata vedem doar zvonuri fara documente care sa confirme design-ul iPhone 8, sau poze ale carcaselor, mai avem foarte multe de aflat. De obicei, pana in aprilie apareau imagini cu unele componentele ale noilor modele ale iPhone, insa anul acesta n-am vazut nimic pentru iPhone 7S, sau iPhone 8, asa ca ramane foarte multa curiozitate cu privire la cele doua terminale.

iphone 8 smart connector incarcare

 

11 COMENTARII

  1. S-a mai spus ca si iphone 7 plus va avea si nah….sper totusi sa nu,sa pastreze design’il simplu cat mai putine puncte gauri

  2. Ce nu prea înțeleg, de ce se cheamă încărcare wireless dacă totuși încărcarea se face printr-un connecter? De fapt cred ca știu, motivul este destul de evident, calicia. Lumea va trebuie să cumpere dock-uri de încărcare de la Apple adică nu vei putea folosi acel dock și pentru alte telefoane cum se întâmplă în ziua de azi cu majoritatea dock urilor.
    Invitatie și wireless charging pentru mine înseamnă ce se auzea mai de mult vor face, adică vei putea să-ți încarci telefonul de la o anumită distanță de dock. Atunci as spune respect apple.

  3. Poate ca ai dreptate însă cu ce ta ajută pe tine în forma asta când tot trebuie să-ți potrivești telefonul într-un connector? Cum ai spus și tu, decât asa mai bine fără, un design mai curat.

  4. aoleu nu ma agita…de cate ori am zis de 1 an aproape ca sper sa avem “true wireless charging” si cineva de pe aici ma intreba ce este acel lucru…si imi zicea ca incarcare de la o distanta,oricat de mica ar fi ea, nu va exista NICIODATA,dar usor usor au inceput zvonurile,au venit cei de la EN. au facut demo ca se poate usor usor incepand sa prinda contur…eu am zis ca pana in 2025 sigur vom avea. Da, incarcarea prin inductie pt mine este folositoare DOAR in masina,in rest…neeh

  5. Nu încerc sa te agit și ai dreptate cu încărcarea prin inducție. Vreau doar sa punctez ca dacă este adevărată chestia cu acel connector și ca este pus pentru încărcarea prin inducție atunci mi se pare ca apple cam exagerează cu calicia. Apple nu punea în general chestii în telefon numai ca sa fie la număr cum făcea samsung ci punea numai chestii utile și sper sa rămână în continuare pe aceiași linie.

  6. yep sa lase conectorul pt ipad care oricum este un dispozitiv menit sa faci mai multe cu el…si poate reusesc chiar sa il faca peste ceea ce este acum

  7. Încărcarea la distanță nu este posibilă deoarece ar afecta sănătatea oamenilor și pentru că nu este eficientă energetic. Pierderea de energie este exponențială și variază direct cu distanța între iPhone și emițător.
    În plus, este un moft, nu ceva critic de important.
    Dacă încărcarea la distanță ar fi fost eficientă, cu siguranță că ar fi existat astăzi într-o formă finală.
    Cine visează la încărcarea unei baterii de 3000 mAh de la 3-5 metri este naiv 🙂

  8. Aici nu sunt de acord cu tine. Nu se poate încă insa pe viitor se vor găsi soluții. Orice este posibil trebuie sa ai răbdare și încredere în nebunia unor savanți duși de acasă însa genii.

  9. Nu chiar orice este posibil. Fizica are limitările ei, și oricât de mult ai aștepta, lucrurile nu se vor schimba.
    Este posibil să transmiți energie la distanță pe calea microundelor, dar vorbim de cantități mici, distanțe mici și în spații în care microundele nu interferează cu omul.
    Când este vorba despre cantități mari de energie, lucrurile se schimbă.

    Așteptarea poate rezolva chestiuni care țin de lipsa cunoștințelor (a tehnologiilor), dar nu va putea rezolva chestiunile care sunt limitate de științele fixe (fizică chimie, matematică).
    În cazul încercării la distanță, tehnologia este cunoscută, s-a realizat transferuri de energie. Rămân limitările legate de impactul asupra omului, și ineficiența energetică.