Apple dezvolta propriul sistem de controlare al bateriei iPhone

Compania Apple este nemultumita de modul in care actualele chip-uri din iPhone si iPad administreaza energia disponibila in baterie pentru a tine restul componentelor in functiune. In aceasta idee, cei de la Apple intentioneaza sa renunte la actualul partener, Dialog PMIC, care le furnizeaza aceste componente si vrea sa-si produca propriile chip-uri care sa preia aceasta sarcina in viitor.

2019 urmeaza sa fie anul in care compania Apple ar urma sa lanseze aceste noi chip-uri, cei din Cupertino angajand o varietate de ingineri de la diversi parteneri, sau companii specializate pe asemenea tehnologii. Cu ajutorul acestora, Apple va dezvolta chip-uri care controleaza fluxul de energie din baterie spre componente, iar asa ar putea creste substantia autonomia iDevice-urilor.

La aflarea acestor informatii, valoarea actiunilor partenerilor Apple a scazut cu 20% in cursul acestei zile si probabil va scadea substantial in perioada urmatoare. Totusi, cei de la Dialog au nu mai putin de 1300 de ingineri care dezvolta chip-uri pentru administrarea energiei din bateriile terminalelor mobile, in timp ce Apple are o echipa de doar 80 de persoane, deci 2019 ar putea veni fara ca Apple sa aiba componente pregatite.

In aceeasi masura, exista posibilitatea ca Apple sa licentieze tehnologii ale Dialog pentru a-si putea produce singura aceste chip-uri, dar totul depinde de ceea ce pot realiza inginerii sai. Acestea fiind spuse, Apple vrea sa imbunatateasca substnatial autonomia bateriei iPhone si iPad, iar acest plan confirma fara dubiu interesul sau foarte mare in aceasta privinta.

“In our view, there is strong evidence that Apple is developing its own PMIC and intends to replace the chip made by Dialog at least in part,” Bankhaus Lampe analyst Karsten Iltgen advised investors. A source familiar with the matter confirmed that Apple was recruiting top Dialog engineers in Munich. “They are poaching like crazy.””

apple baterie energie administrare iphone

 

 

1 COMENTARIU