Samsung a intrecut din nou Apple pe piata smartphone

Luna aceasta cei de la Samsung urmeaza sa anunte rezultatele financiare pentru T1 2017, fara a spune si cate smartphone-uri au vandut la nivel global, insa primele estimari privind vanzarile companiei au aparut acum. Apple va anunta abia pe data de 2 mai vanzarile globale de pe piata smartphone, insa cei de la TrendForce au analizat vanzarile ambelor companii pentru a ne oferi cateva detalii interesante.

Mai exact, in T1 2017 Samsung a intrecut din nou compania Apple in vanzarile de smartphone-uri, diferenta dintre cei doi producatori de smartphone-uri fiind de 9.2% in cota de piata. TrendForce estimeaza ca in T1 2017 s-au produs 307 milioane de smartphone-uri, cu 92 de milioane de unitati mai putin decat in aceeasi perioada a anului trecut, scaderea fiind de aproape 30 de procente.

Conform TrendForce, Samsung a acaparat 26.1% din piata smartphone, in timp ce Apple a reusit sa ajunga la o cota de piata de 16.9%, cele doua companii pastrandu-si primele doua pozitii in top. Daca in T4 2016 Apple intrecea Samsung in vanzarile de smartphone-uri, in T1 2017 lucrurile s-au schimbat, dar asta in principal multumita telefoanelor inteligente ieftine vandute de Samsung.

Oricum majoritatea smartphone-urilor vandute de catre compania Samsung sunt cu mult mai ieftine decat terminalele iPhone ale companiei Apple, altfel coreenii n-ar fi ajuns Apple in top. Pe locul al treilea in topul producatorilor ii avem pe cei de la Huawei, ei pastrandu-si procentul de 11% inregistrat in cel de-al patrulea trimestu fiscal, semn ca lucrurile nu s-au schimbat pentru ei.

“Samsung’s sales results for its high-end smartphones fell short of expectations in the first quarter as consumers’ confidence in the brand had yet to fully recover from the recall of Galaxy Note 7. Nevertheless, Samsung continued to do very well in the mid-range and low-end segments of the market. The economically priced, high-performing Galaxy J series sustained Samsung’s shipments and contributed significantly to the expansion of the brand’s overall smartphone production volume. Samsung was the only brand that saw positive growth in production volume during the off season of the first quarter.”

apple samsung vanzari smartphone t1 2017