iPhone este extrem de popular in randul tinerilor americani

Terminalele iPhone au fost tot timpul populare in randul tinerilor din SUA, iar un studiu recent releva faptul ca in 2017 produsul are cea mai mare popularitate din toata perioada de sondare. Conform acestui studiu, 76% dintre tinerii americani detin un iPhone in momentul de fata, in timp ce 81% dintre el sustin ca urmatorul telefon mobil pe care intentioneaza sa il cumpere va fi un iPhone.

Procentele de acum sunt mai mari fata de cele de 69% pentru tinerii care detineau terminale iPhone in primavara anului 2016 si 75% pentru cei care intentionau sa cumpere unul. Analistii americani sunt de parere ca intentia companiei Apple de a implementa un ecran OLED in iPhone 8 in 2017 impulsioneaza interesul tinerilor vis-a-vis de noul smartphone, carcasa din sticla, incarcarea wireless si noul chip A11 ajutand deasemenea.

Separat de iPhone, tinerii sunt tot mai interesati si de smartwatch-uri, iar aici Apple Watch castiga cel mai mult dintre toate modelele vandute in SUA. 13% dintre tinerii intrebati in primavara anului 2017 au afirmat ca intentioneaza sa cumpere un Apple Watch de la compania Apple in perioada urmatoare, procentul fiind mai mare decat cel de 11% inregistrat in aceeasi perioada a anului 2016.

Apple Watch se plaseaza pe pozitia a doua in topul celor mai populare bratari de fitness in randul tinerilor americani, Fitbit ramanand in continuare prima alegere a lor. Cei de la Apple au incercat sa implementeze o multitudine de functii de fitness in Apple Watch, dar pana acum nu au reusit sa cucereasca prima pozitie in ceea ce priveste intentia de achizitie a tinerilor americani.

“Apple continued to grow smartphone share among teens with 76% of teens owning an iPhone vs 74% in Fall-16. We view the survey as a positive data point on iPhone 7 demand and excitement around the upcoming launch of the 10th anniversary iPhone (iPhone X).”

iphone tineri sua