Apple dezvolta un tratament revolutionar pentru diabet

Apple dezvolta un tratament revolutionar pentru diabet, implementand in Apple Watch senzori pentru monitorizarea nivelului de glucoza din sange.

Fie ca va vine sa credeti, sau nu, compania Apple are in momentul de fata o echipa secreta de angajati care incearca sa produca un tratament revolutionar pentru diabet. Vorbim despre ingineri in biomedicina care au fost angajati de catre compania Apple in ultimele luni, ei lucrand intr-o cladire din Palo Alto, California, si avand suportul neconditionat al celor din Cupertino.

Conform celor care furnizeaza informatiile de astazi, compania Apple vrea sa implementeze in Apple Watch o serie de senzori speciali care pot monitoriza mult mai corect nivelul glucozei din sange. Avand o monitorizare mult mai exacta a nivelului de glucoza din sange, Apple crede ca traamentele pentru diabet pot fi mult mai eficiente, iar procesul de dezvoltare este atat de avansat incat Apple a facut si teste de fezabilitate in vederea lansarii.

Vorbim despre o serie de senzori optici care functioneaza prin emiterea de lumina spre piele pentru a masura nivelul glucozei din sange. Daca Apple va reusi sa masoare in mod corect nivelul de glucoza din sange, atunci vorbim despre o adevarata revolutie in lumea medicala si nu doar pentru compania Apple, realizarile sale putand aduce beneficii pentru toti cei care sufera de diabet.

Apple dezvolta un tratament revolutionar pentru diabet

Realizarea unor asemenea senzori pentru masurarea corecta a glucozei din sange este o munca aproape imposibila, conform unui expert in dezvoltarea unor asemenea solutii. Realizarea acestui proiect ar costa Apple intre cateva sute de milioane si un miliard de dolari, insa cei din Cupertino au resurse suficiente pentru a realiza tot ceea ce au nevoie si a ajuta lumea intreaga.

Se pare ca aceasta initiativa a inceput in vremea in care Steve Jobs era inca presedinte al companiei Apple, deci proiectul ar fi in dezvoltar de mai bine de 5 ani de zile. In aceasta perioada Apple a investit cu siguranta sume foarte mari de bani pentru a-si realiza planul, asa ca probabil ideile sale sunt suficient de bune incat sa merite investitii de anvergura pentru a fi lansate pe piata.

“The initiative is far enough along that Apple has been conducting feasibility trials at clinical sites across the Bay Area and has hired consultants to help it figure out the regulatory pathways, the people said. Accurately detecting glucose levels has been such a challenge that one of the top experts in the space, John L. Smith, described it as “the most difficult technical challenge I have encountered in my career.” To succeed would cost a company “several hundred millions or even a billion dollars,” DexCom executive chairman Terrance Gregg previously told Reuters.”

Cu acesti senzori implementati in Apple Watch si masurarea foarte exacta a nivelului de glucoza din sange, compania Apple ar avea un tratament partial pentru diabet deoarece in baza acestor informatii doctorii pot oferi tratamente mult mai bune pentru boala.

apple tratament diabet