Samsung Galaxy S8 Plus – 4 lucruri care imi plac

Samsung Galaxy S8 Plus are 4 lucruri care imi plac foarte mult si pe care as dori sa le vad implementate in viitoare modele ale iPhone.

Samsung Galaxy S8 Plus este in posesia mea de aproape 2 saptamani multumita celor de la Orange si programului Orange Smartphone Tester, la care oricine a putut participa. Ca parte a articolelor in care va vorbesc despre Samsung Galaxy S8 Plus , astazi va spun 4 lucruri care imi plac la noul smartphone si pe care as dori sa le vad disponibile inclusiv in viitoarele produse ale Apple.

Acesta este penultimul articol din serie, iar zilele urmatoare voi publica si review-ul pentru Samsung Galaxy S8 Plus, asa ca ramaneti aproape pentru a afla toate impresiile mele.

Ecranul infinit de impresionant al Samsung Galaxy S8 Plus

Primul lucru care m-a “dat pe spate” cand am intrat in contact cu Samsung Galaxy S8 Plus a fost ecranul implementat de catre compania Samsung in produs. Laudat de catre experti ca fiind cel mai bun ecran implementat vreodata intr-un smartphone, cel OLED din Samsung Galaxy S8 Plus te va face sa-ti doresti ceva similar in orice fel de produs electronic pe care-l folosesti.

Samsung Galaxy S8 Plus are un ecran de 6.2 inch, iar primul lucru care trebuie laudat este suprafata foarte mare din carcasa pe care el o ocupa. Folosind Samsung Galaxy S8 Plus ai impresia ca tii in mana un simplu ecran cu care poti interactiona si pe care veti imaginile extrem de clar, culorile fiind redate aproape perfect, dar si cu o luminozitate foarte puternica.

Din punctul meu de vedere, Samsung Galaxy S8 Plus are un ecran perfect pentru un smartphone si modul in care este implementat in carcasa reprezinta viitorul. Stim deja ca Apple va prelua in toamna aceasta idee a ecranelor care acopera intregul panou frontal al carcasei, asa ca daca aveti ocazia, va recomand sa folositi Samsung Galaxy S8 Plus pentru a va familiariza cu experienta utilizarii unui smartphone care sa nu aiba panou frontal acoperit de plastic si sticla inutile.

Noul buton Home cu haptic feedback

Dupa cum prea bine stiti deja, Samsung Galaxy S8 Plus are un buton home care nu mai este fizic, ci virtual, dar beneficiaza de un haptic feedback similar celui 3D Touch din iPhone. Spre deosebire de iPhone, butonul Home din Samsung Galaxy S8 Plus este mult mai discret si vizibil doar in partea inferioara a interfetei de utilizator, asa cum ar trebui sa fie un buton de acest gen.

Butonul Home al Samsung Galaxy S8 Plus este afisat permanent in interfata aplicatiilor si poate fi utilizat la fel precum unul fizic, dar este infim mai mic decat cel al unui iPhone. Aceasta schimbare iti arata cum se poate elibera spatiu din interfata Samsung Galaxy S8 Plus pentru a se putea afisa mai mult continut util pentru utilizatori, in loc de a avea acel spatiu blocat de un panou frontal.

Este adevarat ca Samsung Galaxy S8 Plus are un compromis din acest punct de vedere si cititorul de amprenta a ajuns in cea mai proasta pozitie posibila, adica in carcasa. Daca ar fi avut si un cititor de amprente integrat sub butonul Home, Samsung Galaxy S8 Plus ar fi avut implementarea perfecta, dar in acesta situatie vorbim doar despre o idee foarte buna pe care Apple ar trebui sa o preia.

Imi place ca la Samsung Galaxy S8 Plus totul este gandit minimalist pentru acest buton Home si sper ca Apple sa faca acelasi lucru cu iPhone 8.

Recunoasterea faciala, chiar daca este imperfecta

samsung galaxy s8 plus recunoastere faciala

Recunoasterea faciala este disponibila de ani de zile in Android, iar Samsung Galaxy S8 Plus se foloseste de ea pentru ca butonul Home nu mai are un cititor de amprente. Desi recunoasterea faciala din Samsung Galaxy S8 Plus nu este la fel de sigura precum scanarea irisului, sau citirea unei amprente, ea usureaza munca de a folosi terminalul in viata de zi cu zi si ar trebui sa ajunga in iPhone.

In lipsa citirii amprentei cand apesi butonul Home, recunoasterea faciala deblocheaza Samsung Galaxy S8 Plus aproape la fel de repede precum cititorul de amprente din iPhone 7 Plus. Experienta de deblocare este identica in rest, pentru ca atat la Samsung Galaxy S8 Plus, cat si la iPhone 7 Plus ai acces la date prin simpla apasare a butonului Home, fara a parcurge si alti pasi suplimentari.

E greu de spus daca Samsung va avea vreodata un sistem de recunoastere faciala suficient de sigur pentru a inlocui scarea unui iris sau a unei amprente, Samsung Galaxy S8 Plus putand fi pacalit cu o poza. In ciuda acestui lucru, imi place cum functioneaza sistemul in Samsung Galaxy S8 Plus  si sper sa ajunga inclusiv in iPhone.

Folosirea inteligenta a spatiului

Samsung Galaxy S8 Plus are un ecran al carui diagonala o depaseste cu 0.7 inch pe cea a iPhone 7 Plus, insa dimensiunile totale sunt aprosimativ egale intre terminale. Samsung Galaxy S8 Plus  este mai ingust decat iPhone 7 Plus, insa este la fel de lung si aici Samsung a folosit foarte inteligent spatiul din panoul frontal pe care il avea la dispozitie pentru a integra ecranul.

Punand Samsung Galaxy S8 Plus si iPhone 7 Plus unul langa celalalt vezi cat se poate de clar viitorul si trecutul, iar daca Apple nu intelege asta, va avea multe probleme in viitor. Da, iOS ramane mai stabil si mai sigur decat Android, plus mai usor de folosit, dar multa lume se uita si la design, iar din acest punct de vedere Samsung Galaxy S8 Plus castiga fara drept de apel.

Panoul frontal al iPhone 7 Plus are un design vechi de 10 ani si asta a inceput sa devina “obositor” pentru multi, asa ca Samsung Galaxy S8 Plus poate “pava” drumul spre ceva mai bun. Sper ca Apple sa faca din iPhone 8 un smartphone cu un ecran la fel de bine gandit precum cel al Samsung Galaxy S8 Plus, altfel “iconicul” panou frontal al iPhone va fi evidat de catre multi.

Mai multe informatii despre Orange Smartphone Tester gasiti in aceasta pagina.

8 COMENTARII

  1. Crezi ? Eu nu sunt prea convins ca anul acesta vom avea iph 8 . Anyway dupa ce privesti samsung S8 si apoi iti indrepti privirea spre iph7 ai senzatia ca te-ai intors in paleolitic …