Find My iPhone a ajutat la prindere unui hot ce a furat 100 de telefoane

Find My iPhone, serviciul de localizare al iPhone si iPad dezvoltat de catre compania Apple, a contribuit recent la prinderea unui hot care a furat nu mai putin de 100 de telefoane. Reinaldo De Jesus Henao este barbatul in cauza, el profitand de euforia celor care sunt prezenti la festivalul de muzica Coachella pentru a le fura telefoanele mobile cand nu erau atenti.

Coachella a fost prins de catre politie cu cele 100 de telefoane mobile ascunse intr-un rucsac, mai multe dintre terminalele iPhone aflate acolo nefiind blocat pentru a nu fi localizat cu Find My iPhone. Avand in vedere numarul foarte mare de telefoane furate de catre barbat intr-o singura zi, doar o parte dintre cei care au fost deposedati de terminale au si reintrat in posesia lor pe loc.

Separat de Find My iPhone, se pare ca si alte aplicatii pentru localizarea telefoanelor mobile au fost folosite de catre persoanele carora le-au fost furate terminalele. Politia s-a folosit de toate aceste date pentru a-l localiza pe barbatul care a comis furturile, iar asta intr-o locatie in care erau alte zeci de mii de persoane prezente la concertele Coachella.

Find My iPhone s-a dovedit a fi extrem de util de-a lungul timpului pentru a salva vieti, sau a recupera terminale furate, asa ca povestea de acum dovedeste din nou importanta serviciului.

“Police arrested 36-year-old Reinaldo De Jesus Henao. In his backpack, they found more than 100 cellphones. Thanks to apps like find I-phone and other gps tracking, dozens of festival goers we actually able to help police track down the suspect, where they then found those cellphones.”

find my iphone coachella furturi telefoane