Facebook Messenger are extensii pentru aplicatiile iOS

Facebook a anuntat in cursul zilei de ieri o serie de schimbari majore pentru Messenger, platforma de chat pe care a creat-o special pentru utilizatorii din lumea intreaga. Conform celor de la Facebook, in perioada urmatoare va fi disponibila pentru toti utilizatorii o noua functie numita chat extensions, ea permitand integrarea de extensii pentru aplicatii in Messenger.

Dezvoltatorii de aplicatii pentru iOS, sau Android, vor putea folosi software al Facebook pentru a crea extensii care vor permite integrarea aplicatiilor in conversatiile noastre. Cu ajutorul acestor extensii aplicatii precum Spotify vor permite partajarea de muzica pentru prietenii nostri intr-un mod extrem de simplu, astfel incat ei sa aiba o experienta mai simpla de a asculta muzica.

Separat, pentru Facebook Messenger vor exista si diverse alte aplicatii care vor permite partajarea de bani, crearea de rezervari pentru restaurante si multe altele. Noul sistem chat extensions al celor de la Facebook este similar cu cel creat de catre compania Apple pentru iMessage, astfel ca vorbim despre o idee buna a celor din Cupertino preluata de Facebook.

Aceasta schimbare foarte interesanta facuta de catre Facebook le ofera dezvoltatorilor mai multa libertate in a isi promova aplicatiile si functiile existente pentru ele. Cat va dura pana cand dezvoltatorii isi vor actualiza titlurile este greu de spus, dar probabil nu va trece mult timp pana cand mai multi o vor face.

“Developers can now insert themselves into Messenger chats. Think the iMessage App Store, but with a nicer design. Notable launch partners include Spotify and OpenTable, which let you share songs and reserve tables directly from chat. In my brief tests, the experience was great.”

Chat Extensions on Messenger

Publicată de Messenger pe Luni, 17 aprilie 2017

facebook messenger aplicatii ios