iPhone a atins cel mai mare numar de utilizatori

In momentul de fata in SUA exista cei mai multi utilizatori ai iPhone din toata istoria terminalului produs de catre compania Apple, dupa cum puteti vedea din graficul de mai jos. Mai exact, in SUA exista 85.8 milioane de utilizatori de terminale iPhone care au varste de minim 13 ani, estimarea fiind facuta prin monitorizarea pietei intr-o perioada de 3 luni de zile pana in ianuarie 2017.

Dintre toate terminalele iPhone active in SUA in momentul de fata, seria iPhone 7 reprezinta aproximativ 15% din total, un procent remarcabil pentru produse cu doua saptamani inainte sa inceapa studiul. Dupa cum era si normal, terminalele iPhone 6 si iPhone 6S sunt cele mai populare, ele insumand 48.4% din totalul terminalelor iPhone active in SUA, deci aproape jumatate.

Mergand mai departe, iPhone 5, iPhone 5C si iPhone 5S reprezinta 17.8% din total, iar asa ajungem la peste 90% din intreaga baza de utilizatori americani. Cei de la IHS, realizatorii acestui studiu, sustin ca iPhone este cel mai popular smartphone in SUA si diverse alte locatii de pe glob, lucru evidentiat in repetate randuri prin vanzarile foarte bune ale companiei Apple.

In momentul de fata se estimeaza ca la nivel global ar fi minim 600 de milioane de terminale iPhone active, deci SUA reprezinta peste 10% din totalul produselor. Apple are peste 1 miliard de iDevice-uri active la nivel global, deci restul este completat de tablete iPad si terminale iPod Touch, cifra totala de utilizatori activi fiind una colosala pentru un singur producator.

iphone activ sua