Qualcomm acuza Apple de blocarea platilor partenerilor

In batalia legala dintre Apple si Qualcomm, cea din urma companie acuza Apple ca si-a convins partenerii sa retina plati de 1 miliard de dolari catre ea. Informatiile au fost divulgate de catre Qualcomm in cadrul unei conferinte de preza organizata pentru prezentarea rezultatelor financiare pe T4 2016, suma fiind retinuta doar pentru activitatea din finalul anului trecut.

Suma este una foarte mare si imputarea catre parteneri apropiati companiei Apple este o dovada a faptului ca Qualcomm va avea o misiune dificila in a castiga ceva de la Apple. Daca cei din Cupertino au reusit sa-si convinga inclusiv partenerii sa nu plateasca bani catre Qualcomm, atunci lucrurile sunt mult mai complicate decat pareau a fi la inceputul disputei legale.

Qualcomm a spus deja ca procesele intentate de catre compania Apple nu au vreo baza legala, dar si ca este santajata de catre cei din Cupertino pentru a isi reduce taxele de licentiere. Apple a facut acuzatii similare impotriva celor de la Qualcomm, asa ca vorbim acum doar despre doua companii care se infrunta intr-un razboi surd, fara ca vreun castigator sa se intrevada.

Acestea fiind spuse, batalia legala dintre Apple si Qualcomm incepe sa devina mai complicata si in perioada urmatoare vom afla cu siguranta noi informatii privind colaborarea injusta dintre cele doua companii.

“Our guidance range for fiscal Q3 2017 earnings per share is wider than our typical practice primarily due to the uncertainty around whether Apple’s suppliers will withhold some portion of the royalty payments they are obligated to pay under their contracts with us. We have considered a variety of scenarios within the range. However, our guidance range does not include the case where no payments are made by Apple suppliers.”

qualcomm plati amanate apple