Prima Pagina Apple Apple angajeaza ingineri Google specializati in sateliti, colaboreaza cu Boeing

Apple angajeaza ingineri Google specializati in sateliti, colaboreaza cu Boeing

3

Compania Apple a facut recent niste angajari extrem de interesante, ea convingand doi fosti ingineri ai Google sa lucreze pentru un noi proiect de-al sau. Mai exact, vorbim despre doi ingineri care s-au specializat in dezvoltarea de solutii de comunicatii cu satelitii, compania Apple creand un grup special de lucru pentru ei.

John Fenwick este unul dintre acesti ingineri, el lucrand pentru Google in cadrul unei divizii care avea menirea de a dezvolta echipamente pentru nave spatiale. Michel Trela este cel de-al doilea inginer, el lucrand intr-o divizie care dezvolta echipamente pentru sateliti, deci vorbim despre oameni specializati pe comunicatii la mare distanta.

Nu se stie exact ce vrea sa faca Apple in acest nou proiect, dar se pare ca ar fi discutat cu Boeing despre un posibil parteneriat pentru a lansa o retea de internet bazata pe sateliti. Cei de la Boeing au prezentat deja un plan prin care detaliaza intentia de a folosi 1000 de sateliti pentru a crea o retea de internet globala, iar Apple ar putea investi in aceasta idee.

Ce-ar putea sa faca Apple cu Boeing este greu de spus acum, insa cei din Cupertino ar putea utiliza satelitii pentru a-si imbunatati hartile si pentru a oferi functii pentru realitate augmentata. Tehnologiile ar putea fi extrem de utile si pentru o viitoare masina, dar ramane de vazut ce vor decide cei din Cupertino.

“The iPhone maker has recruited a pair of top Google satellite executives for a new hardware team, according to people familiar with the matter. John Fenwick, who led Google’s spacecraft operations, and Michael Trela, head of satellite engineering, left Alphabet Inc.’s Google for Apple in recent weeks.”

apple tehnologii sateliti

SURSAApple
Articolul anteriorActiveaza datele celulare din Control Center pe iPhone
Urmatorul articolWallpaper pentru iPhone, iPod si iPad – 22.04.2017
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.