Apple foloseste drone pentru a imbunatati Apple Maps

Apple incepe sa foloseasca metode alternative pentru a imbunatati hartile din Apple Maps, dupa ce actuala stratgie s-a dovedit a fi mai greu de aplicat pe termen scurt. Mai exact, compania Apple foloeste de cativa ani masini pentru a cartografia diverse zone de pe glob pentru Apple Maps, insa procesul este unul laborios si de durata.

Pentru a expedia lucrurile, cei de la Apple au inceput sa foloseasca drone pentru a reusi sa inregistreze imagini din diverse locatii de pe planeta, totul in ideea de a imbunatati hartile Apple Maps. Dronele sunt capabile sa acopere distante mai mari decat masinile deoarece zboara la o anumita distanta de pamant si au camere capabile sa inregistreze zone mai intinse.

Imaginile inregistrate de catre ele sunt probabil si mai usor de procesat, iar asa compania Apple acopera zone mai mari de teren decat folosind masinile clasice. Separat, in 2015 compania Apple a cumparat inclusiv o companie specializata pe producerea de baloane meteorologice capabile sa se ridice la altitudini extrem de mari, iar ele ar putea fi deasemenea in utilizare.

Apple Maps a fost criticat in foarte multe randuri de-a lungul timpului si presedintele Apple a promis in mod repetat ca problemele pe care serviciul le are vor fi rezolvate. Ei bine aceasta este una dintre solutiile celor de la Apple, insa probabil exista si altele cel putin la fel de ingenioase pe care cei din Cupertino le folosesc pentru a aduna rapid informatii si imagini din diverse locatii.

“Indeed, Apple may have hired the Google executives for something other than satellite work. It’s already trying to use drones to capture and update map information faster than its existing fleet of camera-and-sensor ladened minivans. And in 2015, it acquired Aether Industries LLC, which develops near-space technology such as high bandwidth radio transceivers and high-altitude balloons.”

apple maps drone