Apple aduce in sfarsit Live Photos pe website-uri

La un an si jumatate din momentul in care functia Live Photos a fost lansata, iata ca Apple se gandeste in sfarsit la o modalitate de a face tehnologia populara pe internet. In perioada de existenta a Live Photos putine servicii de partajare de poze au adoptat tehnologia Live Photos, insa acum compania Apple a lansat software care permite adoptarea sa oriunde pe internet.

Mai exact, Apple a lansat un JavaScript API care permite publicarea Live Photos pe orice fel de website de pe internet, deci nu doar pe produsele sale, Tumblr, sau Facebook. Folosind acest JavaScript API, orice fel de detinator de website poate afisa Live Photos pe propriul website, deci teoretic utilizarea Live Photos ar trebui sa creasca in urmatoarele luni.

Apple explica in cadrul acestui website cum poate fi folosit acest JavaScript API pentru Live Photos, insa desigur ca sunt necesare si unele cunostinte tehnice pentru implementarea sa. Cata lume se va grabi sa implementeze Live Photos in propriile website-uri folosind acest JavaScript API ramane de vazut, asa ca ramane de vazut ce succes va avea Apple in tentativa de a-si populariza tehnologia.

“This new JavaScript-based API makes it easy to embed Live Photos on your websites. In addition to enabling Live Photos on iOS and macOS, you can now let users display their Live Photos on the web. The JavaScript API presents the player in the form of a DOM element, much like an image or video tag, which can be configured with photo and video resources and other options, and have its playback controlled either programmatically by the consuming developer, or via pre-provided controls by the browsing end-user.”

Apple Live Photos web

2 COMENTARII