Prima Pagina iPad Apple are restrictie la inlocuirea de tablete iPad cu unele “refabricate”

Apple are restrictie la inlocuirea de tablete iPad cu unele “refabricate”

Cu aproximativ un an de zile in urma, companiei Apple i-a fost interzis sa ofere terminale iPhone reconditionate clientilor care aduc produse stricate in garantie. O instanta din Olanda i-a interzis companiei Apple sa faca acest lucru considerand ca orice client trebuie sa beneficieze de un produs nou.

Pentru a evita aceasta interdictie, cei de la Apple au “inventat” produsele “refabricate”, care sunt oferite in locul celor reconditionate in baza garantiei. Apple sustine ca aceste produse “refabricate” trec prin acelasi proces de verificare ca un produs nou, deci ofera experienta si calitatea unui produs nou, dar o alta instanta din Olanda are o parere diferita.

O femeie careia Apple a decis sa-i ofere o tableta iPad Air 2 “refabricata” a refuzat sa primeasca produsul inlocuitor, actionand compania in judecata. Femeia avea si garantie Apple Care cumparata de la Apple, deci ar fi trebuit sa primeasca un produs nou, dar Apple este, ca de obicei, de cu totul alta parere cand vine vorba despre tratamentul aplicat clientilor.

In urma procesului, un judecator obliga Apple sa ii ofere femeii o tableta iPad Air 2 noua in locul celei defecte, compania fiind si amendata cu cate 100 de euro pentru fiecare zi in care femeia va mai ramane fara tableta. Acum cei de la Apple vor trebui sa respecte si aceasta decizie, dar probabil vor gasi o noua cale de a eluda legea.

“In 2015, the woman bought an iPad Air 2 and took extra warranty through Apple Care. After four months, the tablet experienced Wi-Fi problems, a problem Apple could not fix. The manufacturer provided a remanufactured model, but the woman did not like it.”

Produsele “refabricate” sunt practic produse noi care sunt asamblate folosind componente extrase de la alte produse defecte. Procesul de fabricare este similar celui pentru un produs nou, testarea calitatii fiind aceeasi, deci teoretic si calitatea produsului ar trebui sa fie similara cu cea a unui produs nou.

iPad refabricat

 

 • gelu

  Calitatea nu are cum sa fie aceeasi cand folosesti componente cu un anumit grad de uzura .
  Apple = mizerie .
  Si le mai trec si ca produse nou vandute , ca sa umfle cifrele de vanzari .

 • Darius

  Ca să vezi ce respect are această companie față de clienți …. are dreptate @gelu

 • Viorel Predatorul

  Păi nu așa spuneau unii că dacă ai o mică problemă cu iPhone-ul, Apple ți-l schimbă imediat cu unul “nou-nouț, în țiplă”???
  Informațiile astea care ies la iveală nu pot decât să afecteze imaginea, reputația Apple.
  Ce a fost Apple în era î.SJ și ce a ajuns în era d.SJ!

 • Dan

  Exact asta mă gândeam și eu. Deși mai curând ar fi vorba de fiabilitatea estimată a produsului, nu neapărat de calitate.

 • Dan

  În plus, nu doar că prețurile nu vor scădea, cum ar fi fair play, odată cu scăderea calității produselor, dar Apple nu-și va asuma vina asta în veci.

 • Viorel Predatorul

  Are balta pește? Câtă vreme lumea nu va boicota Apple pentru practicile astea, Apple va continua să își domine clienții.
  Imediat vor apărea “avocați” care să ne explice că este corect așa cum face Apple 🙁

 • Dan

  Din nefericire, iSpălarea pe creier e foarte eficientă, pentru că ultimately noi, utilizatorii produselor lor, suntem cei care pierdem în jocul de-a prostirea clienților. Bineînțeles, chiar și iSpălații pe creier au de pierdut, dar asta nu înseamnă că o vor recunoaște. După cum bine ai spus-o, ”avocații” nu vor întârzia să apară, as always, cu explicația perfectă. Din cauza unora ca ăștia evoluează atât de greu specia umană. Ne batem cu pumnii în piept cum că suntem liberi și civilizați, dar ne lăsăm conduși de false ”religii” și preaslăvim mediocritatea.

 • Viorel Predatorul

  Clar!

 • Daniel B

  👍 deacord