Un nou Apple Store a fost jefuit

Apple Store din Corte Madera, California, a fost jefuit in cursul zilelor trecute, hotii reusind sa fure din magazinul companiei Apple produse in valoare de 24.000 de dolari. Vorbim aici despre terminale iPhone, tablete iPad si Mac-uri, 22 de produse fiind in total furate, pretul parand a fi unul mare, da rpentru Apple este nesemnificativ.

O echipa de 5 hoti a actionat dupa inchiderea magazinului pentru a fura 17 terminale iPhone, trei tablete iPad si 2 Mac-uri, toate expuse pentru folosire. Toti hotii aveau varste cuprinse intre 20 si 25 de ani, iar actiunea lor ii va lasa dezamagiti cand vor realiza ca acele produse sunt deja blocate de catre compania Apple si sunt complet inutile.

In momentul in care aceste unitati de prezentare se deconecteaza de la reteaua Wi-Fi a magazinului din care fac parte, ele devin complet inutile, ne putand fi deblocate. Daca hotii ar incerca sa le inlocuiasca intr-un magazin Apple, politia ar fi imediat anuntata si ei ar fi prinsi, deci jaful lor va fi cel mai probabil lasat fara a genera vreun ban.

Exista posibilitatea ca unitatile sa fie vandute pentru piese de catre hoti, insa in aceasta situatie suma obtinuta ar fi una extrem de mica in raport cu valoarea reala a produselor.

“Shortly after 8 p.m., which is closing time for the store, five burglars in their late teens or early 20s entered the store and grabbed 17 iPhones, three iPads and two computers.”

apple store jaf sua