Instagram anunta un record de utilizatori activi lunar

Instagram a facut ieri un anunt care a surprins foarte multa lume, dar pe care altii il asteptau, avand in vedere constantul furt de functii al platformei Snapchat. Conform celor de la Instagram, in momentul de fata 700 de milioane de persoane ii folosesc zilnic reteaua pentru a partaja poze si clipuri video, impreuna cu stories.

Numarul de utilizatori activi lunar al Instagram a crescut cu 100 de milioane de utilizatori din luna decembrie pana acum, cea mai mare rata de crestere de pana in prezent. Numarul de utilizatori activi lunar ai Instagram s-a dublat in doar doi ani de zile, iar in acest ritm, va ajunge la un miliard poate chiar la inceputul anului viitor.

200 de milioane de persoane folosesc zilnic noua functie Stories a celor de la Instagram, deci aproape o treime din intreaga baza de utilizatori gaseste functia utila. Partea interesanta fiind ca acum Instagram inregistreaza chiar mai multi utiliatori activi zilnic pentru functia Stories decat Snapchat, competitoarea avand 158 de milioane de utilizatori activi zilnic.

Datele de astazi confirma fara dubiu faptul ca a fura functiile competitorilor este profitabil, compania Facebook convingand si mai multi advertiseri sa plateasca pentru reclama prin Instagram. Acestea fiind spuse, Instagram creste usor, dar sigur, ea depasind deja ca numar de utilizatori Snapchat, si Twitter la un loc, loc de crestere existand in continuare.

“We’re thrilled to announce that our community has grown to more than 700 million Instagrammers. And the last 100 million of you joined faster than ever.”

instagram 700 milioane utilizatori