Apple are noi probleme legale cu un partener major

Compania Apple este din nou implicata intr-o disputa legala, insa de aceasta data cu cei de la Imagination Technologies, producatorul placilor grafice din iDevice-uri. Apple a anuntat ca va inceta sa mai plateasca licente pentru produsele Imagination Technologies in urmatorii 2 ani, iar compania a initiat o procedura de arbitraj pentru ca nu se intelege cu Apple cu privire la plati.

Apple vrea sa scape de Imagination Technologies pentru a folosi placile grafice proprii in iPhone, iPad si iPod Touch, insa tranzitia nu va fi una simpla. In urma anuntului celor de la Apple, pretul actiunilor Imagination Technologies a scazut simtitor pe bursele pe care sunt listate, iar acum britanicii reactioneaza la ce vrea sa faca Apple.

In momentul de fata, peste jumatate din incasarile celor de la Imagination Technologies provin de la compania Apple prin componentele cumparate si licentele platite pentru ele. Motivatia celor de la Apple privind renuntarea la Imagination Technologies are la baza faptul ca britanicii nu pot imbunatati suficient de mult si de rapid placile grafice pentru iDevice-uri.

Imagination technologies a inceput deja sa-si vanda unele dintre diviziile pe care le are, pentru a se proteja in momentul in care Apple va renunta la serviciile sale. Separat, ar putea totusi obtine destul de multi bani de la Apple si in urmatorii ani, dar parteneriatul dintre companii se va incheia in curand, iar Imagination Technologies ar putea disparea de pe piata.

“Imagination has been unable to make satisfactory progress with Apple to date regarding alternative commercial arrangements for the current licence and royalty agreement. Imagination has therefore commenced the dispute resolution procedure under the licence agreement with a view to reaching an agreement through a more structured process. Imagination has reserved all its rights in respect of Apple’s unauthorised use of Imagination’s confidential information and Imagination’s intellectual property rights.”

apple iphone imagination