Prima Pagina Apple Apple are noi probleme legale cu un partener major

Apple are noi probleme legale cu un partener major

Compania Apple este din nou implicata intr-o disputa legala, insa de aceasta data cu cei de la Imagination Technologies, producatorul placilor grafice din iDevice-uri. Apple a anuntat ca va inceta sa mai plateasca licente pentru produsele Imagination Technologies in urmatorii 2 ani, iar compania a initiat o procedura de arbitraj pentru ca nu se intelege cu Apple cu privire la plati.

Apple vrea sa scape de Imagination Technologies pentru a folosi placile grafice proprii in iPhone, iPad si iPod Touch, insa tranzitia nu va fi una simpla. In urma anuntului celor de la Apple, pretul actiunilor Imagination Technologies a scazut simtitor pe bursele pe care sunt listate, iar acum britanicii reactioneaza la ce vrea sa faca Apple.

In momentul de fata, peste jumatate din incasarile celor de la Imagination Technologies provin de la compania Apple prin componentele cumparate si licentele platite pentru ele. Motivatia celor de la Apple privind renuntarea la Imagination Technologies are la baza faptul ca britanicii nu pot imbunatati suficient de mult si de rapid placile grafice pentru iDevice-uri.

Imagination technologies a inceput deja sa-si vanda unele dintre diviziile pe care le are, pentru a se proteja in momentul in care Apple va renunta la serviciile sale. Separat, ar putea totusi obtine destul de multi bani de la Apple si in urmatorii ani, dar parteneriatul dintre companii se va incheia in curand, iar Imagination Technologies ar putea disparea de pe piata.

“Imagination has been unable to make satisfactory progress with Apple to date regarding alternative commercial arrangements for the current licence and royalty agreement. Imagination has therefore commenced the dispute resolution procedure under the licence agreement with a view to reaching an agreement through a more structured process. Imagination has reserved all its rights in respect of Apple’s unauthorised use of Imagination’s confidential information and Imagination’s intellectual property rights.”

apple iphone imagination

 • Srb Srb

  Probabil si actiunile samsung ar scadea drastic daca nu vor mai folosi oled ssd ram in iphone ipad si mac”uri, dupa care Apple o poate cumpara la pret de nimic

 • V.P

  Toti cei care fac afaceri cu Apple ajung sa regrete fiecare banut castigat , astept anul viitor TSMC sa fie decapitat .

 • Visan Teodor

  Ce comportament josnic .

 • V.P

  Pai foloseste Apple Oled de la Samsung ??? Cam scump pentru Apple , ei vor mai subtire la pret , sa zicem 40 $ panoul , ce zici se risca sa dea pe Oled 70 $ ??

 • Mr. Tambourine Man

  Ar putea cumpara chiar si acum pe săracii aia, dar le trebuie si lor un vasal

 • Srb Srb

  Pai lcd e 12$ iar oled am inteles ca e20$

 • V.P

  Nuuuu ,, ecranul lui iPhone 7 costa 37 $ , presupun ca cel pentru 7 Plus sare de 45$ .

 • V.P

  Saracii aia te cumpara ,, nici de portar nu esti bun pentru ca te-ai nascut obosit :))).

 • Kfc

  Pai nu cumva Apple era “arhitectul” care proiecta CPU si placa grafica? Nu cumva e datoria lui sa imbunatateasca plăcile grafice?

 • gelu

  Nu proiecta nici o placa grafica . dar se vehicula pe aici ca investisera sau detin partial Imagination technologies . Se pare ca era doar aceeasi propaganda mincinoasa , ca de obicei .
  Se pare ca Apple au reusit sa fure destul din tehnologiile celor de la Imagination , ca sa poata incepe designul unui chip propriu si acum vor sa le dea cu sutul .
  Prevad alte procese dupa ce Apple va lansa propriul chip video.
  Sunt renumiti pentru furtul de tehnologie de la toata lumea.

 • Viorel Predatorul

  Mda, mare arhitect :))) În curând vom afla că și procesor Ax e făcut de altcineva.
  Apple e precum Milli Vanilli: fac play-back la scenă deschisă, și se dau mari cu aptitudinile și calitățile altora 🙁

 • richard

  Apple sa cumpere Samsung? Ce gluma buna.

 • richard

  Esti complet pe dinafara. Banii de la Apple pt Samsung sunt semințe. E max 4-5% din totalul veniturilor. Fara de care pot rămâne linistiti, eventual vand produsele la altii ca au cui. Continua sa visezi. Însă interesant ar fi dc Samsung si Foxconn dint-ro data s-ar hotara sa rupa colaborarea cu Apple. Bye bye 60-70% din vânzări. La asta sa rumegi.

 • Cosmin_buc

  Richard: ce aberatii…

 • richard

  Ce anume? Explică mai detaliat. Ca tot ce am scris e adevarat.

 • ibadea

  Problema e simpla, Apple doreste progres tehnologic si mai rapid, Imagination Technologies nu tine pasul, in conditiile in care altii reusesc sa imbunatateasca performantele mult mai repede. Ceva de genul, daca voi nu puteti, ne descurcam noi mai bine. In momentul in care depinzi peste 50% de Apple ca venituri este clar ca din punct de vedere financiar te doare in cot. Asta e problema Apple, vrea sa faca dar nu are cu cine, sau daca are cu cine obtine prea tarziu. Aceeasi problema o are cu Intel, nu m-ar mira sa isi faca propriile procesoare pentru Mac-uri