Iata tarile cu cele mai scumpe terminale iPhone

Anual cineva face o lista cu tarile in care sunt vandute cele mai scumpe terminale iPhone in raport cu SUA, iar anual ne minunam cat de mult pot plati oameni pentru aceste produse. Ei bine anul acesta lista a fost refacuta pentru cei interesati sa vada cat de mult platesc majoritatea oamenilor pentru iPhone in raport cu pretul la care este comercializat in SUA.

Din lista de mai jos nu face parte, desigur, Romania, insa tara noastra ar fi fost cam la acelasi nivel cu Germania, pretul de vanzare din tara noastra fiind identic. Bun, sa trecem acum la cifre, Turcia avand cele mai scumpe terminale iPhone, ele costand nu mai putin de 1200 de dolari in tara, cu 50% peste pretul de vanzare din SUA.

In mod surprinzator, Turcia vinde terminale iPhone la preturi mai mari decat in Brazilia, tara care impune taxe suplimentare pentru produsele importante. In urma lor vin Rusia, Grecia si Polonia, toate aceste tari avand terminalele iPhone la preturi ce sunt mai mari de 1000 de dolari, deci cu 200 de dolari mai scumpe decat ceea ce se vinde in SUA.

Dincolo de ele, exista alte 26 de tari in care terminalele iPhone sunt mai scumpe decat in SUA, procentele variind de la 22% la 1%, Hong Kong si Japonia avand practic preturile cele mai apropiate. Singura tara europeana in care terminalele iPhone au preturi de vanzare apropiate de cele din SUA este Elvetia, asa ca acolo veti gasi iPhone la un pret decent.

iphone pret tari glob