iPhone 8 – cat RAM vor avea modelele din 2017 ?

iPhone 8 va fi lansat cu 3 GB RAM anul acesta deoarece preturile mari ale memoriilor DDR 4 conving Apple sa renunte la un upgrade.

iPhone 8 nu va avea 4 GB RAM integrat de catre compania Apple, iar iPhone 7S nu va beneficia de mai multa cantitate de RAM integrat de catre cei de la Apple. Conform unor analisti specializati pe monitorizarea pietelor globale ale componentelor pentru smartphone-uri si tablete, preturile mari ale memoriilor RAM DDR 4 forteaza producatorii sa nu creasca, cantitatile folosite, deci iPhone 8 nu va avea 4 GB RAM.

Conform analistilor, in medie, smartphone-urile vor avea 3.2 GB RAM in 2017 in loc de 3.7 GB, cat se estima, iar preturile componentelor vor afecta si lansarea iPhone 8. Cei de la Apple sunt foarte atenti la preturile de productie ale iPhone-urilor, iar in aceasta idee iPhone 8 nu va avea mai multa RAM pentru ca modulele DDR 4 sunt prea scumpe.

Analistii sustin ca daca Apple vrea sa vanda in continuare minim 200 de milioane de terminale iPhone anual, trebuie sa ramana la 3 GB RAM si in iPhone 8. Tot 3 GB RAM urmeaza sa fie folositi si in iPhone 7S Plus, insa analistii sunt de parere ca iPhone 7S va ramane in continuare la 2 GB RAM, asa cum se intampla si cu iPhone 7 in momentul de fata.

iPhone 8 – cat RAM vor avea modelele din 2017 ?

Evitand sa ofere 4 GB RAM in iPhone 8 anul acesta, analistii sustin ca Apple va face aceasta schimbare pentru seria iPhone incepand din cursul anului viitor. Apple ofera de 4 GB RAM in iPad Pro 12.9 inch, dar acolo vorbim despre o tableta cu ecran mare si rezolutie pe masura, iar iPhone 8 va avea specificatii ceva mai modeste decat ea.

Apple a implementat 3 GB RAM in iPhone 7 Plus anul acesta si a facut din terminal cel mai rapid smartphone existent pe piata, chiar si acum, iar iPhone 8 nu va face diferenta. iPhone 7 Plus cu “doar” 3 GB RAM a pus in genunchi terminale care au cantitate dubla, deci oare este nevoie de mai mult RAM in iPhone 8 din moment ce smartphone-urile Android cu 6 GB RAM nu fac fata ?

“Rising memory prices is expected to have an impact on Apple’s cost structure for iPhone. Of the three new iPhone devices that will be released this year, the model with 5.8-inch AMOLED display and the model with 5.5-inch LCD will have 3GB of memory. The 4.7-inch LCD model by contrast will carry 2GB.”

Avand in vedere ca actualele modele ale iPhone sunt foarte performante cu 3 GB RAM, n-ar prea avea logica pentru Apple sa forteze nota cu iPhone 8 daca nu are de ce. In general Apple creste memoria RAM din iPhone o data la 2 ani, deci iPhone 8 nu intra in acest ciclu, asa ca probabil modelul din 2018 va beneficia de schimbare.

iphone 8 3 gb ram