MacBook Pro 2016 a avut vanzari foarte bune

MacBook Pro 2016 a inregistrat vanzari foarte bune, conform companiei Apple, iar acest produs a ajutat la cresterea usoara a vanzarilor de Mac-uri in T1 2017 fata de T1 2016. Presedintele Apple a afirmat ca Apple a inregistrat o cerere foarte mare pentru MacBook Pro 2016 in primul trimestru fiscal al anului 2017, dar nu se stie daca interesul va fi la fel de mare si in urmatoarele luni.

Incasarile produselor din categoria Mac au crescut cu 14% in T1 2017 fata de T1 2016, iar cota de piata a Mac-urilor a crescut deasemenea multumita MacBook Pro 2016. In ultimul an, Apple a generat 25 de miliarde de dolari din vanzarile de Mac-uri, sau 10% din incasarile totale ale companiei, procentul fiind unul semnificativ, desi paleste in raport cu cel al incasarilor generate de vanzarile iPhone.

Vanzarile de Mac-uri in T1 2017 au crescut cu 200.000 de unitati fata de T1 2016, dar Apple nu spune daca acelea au fost MacBook Pro 2016, sau alte modele. Cei de la Apple nu ofera nici o prezentare defalcata a vanzarilor de Mac-uri pentru fiecare trimestru fiscal, astfel ca e greu de vazut care dintre modele este cel mai popular in randul clientilor.

Desi MacBook Pro 2016 a inregistrat plangeri din partea utilizatorilor si a fost prezentat ca avand o autonomie mai mica decat cea raportata de Apple, iata ca interesul tot a fost mare. Noul Touch Bar al MacBook Pro 2016 ar fi convins multe persoane sa cumpere produsul companiei Apple, asa ca va fi interesant de vazut cum vor evolua vanzarile.

“We had great Mac results during the quarter. Revenue grew 14 percent to a new March quarter record, and we gained market share thanks to strong demand for our new MacBook Pros. Our Mac business has generated over $25 billion in revenue over the past four quarters.”

apple vanzari bune macbook pro

9 COMENTARII

  1. Iphone in fiecare an aduc cate doua modele,la mac a devenit o dorinta macar la doi ani 1 model sa avem nou. In toamna sa speram ca toate modele mac exceptand mac pro,sa fie updatate

  2. Macbook e laptop de fiţe și cam atata la bani pe care îi dai pe un macbook pro ai puta sa îţi cumperi un laptop mult mai bun cum ar fi un asus rog sau un lenovo. Cu care ai puta sa faci tot ce faci pe un macbook și chiar mai mult oricum pe mine ma cam mira cum ăștia de la apple au vanzari atat de bune sunt sigur ca mulţi oameni își iau macbook pro în rate.

  3. un produs perfect la preț mare nu se merita indiferent cum ai încerca sa o vezi pur și simplu prefer sa am un laptop asus sper ex care sa se descurce bine la toate de chat un macbook care nici măcar cititor de card SD nu are integrat trebuie sa cumperi un adaptor care și ala costa vro 20 de euro la care mai pui și mac osx care nu ma da pe spate practic plătești mult pentru puțin.

  4. Ok faptul ca iti place sa fol tehnologie din trecut e ok pt ca inca 1-2 ani suntem inca intr-o perioada de aconodare usb-c.
    Dar pur si simplu cei ce vor acum un laptop care sa il tina 4-5 ani,nu isi vor lua ceva doar ca are sd card ci sa aiba usb-c/tb3
    Poti avea sd card prin dock sau adaptor dar invers nu. Si clar te inteleg,daca te uiti la bani atunci nu este produsul tau cand sunt alte alternative mai ieftine dar cu compromisuri mai multe

  5. omule și eu am la laptop USB-C dar am și usb 3.0 și mufa HDMI,card sd pe cand macbook pro nu are așa ce va inovația e inovație dar nici chiar așa mai ales cand o faci cu buna știința cum o face apple care vor numa sa sugă banii de pe om nimic mai mult daca o făceau corect puiau măcar un adaptor inclus în pachet HDMI sau card sd nu toate televizoarele au thunderbolt 3.

  6. una este usb-c/tb3 4 porturi cu max band 40gbs si alta este sa avem doar 1 usb-c…asta am si la 12″ macbook
    Eu cand imi iau un laptop nu ma uit la bani,vreau ceva de viitor si cu o experienta cat mai aproape de perfectiune. Daca m-as uita la bani si nu m-ar interesa alte aspecte,mi-as lua un lenovo
    Apple isi gandeste produsele si prin ecosistemul lor propriu, deci nu am nevoie de tv cu usb-c cand am apple tv
    Asta zic, daca ai iphone merita tot ecosistemul Apple, altfel ai o experienta de 50% de cat ai putea avea cu alt brand ce este desine statator.