Multe aplicatii pentru iPhone ne dezvaluie datele catre hackeri

Acum cateva luni o varietate de aplicatii populare, disponibile international in multe cazuri, au fost criticate pentru ca dezvaluie datele noastre catre hackeri. Vorbim despre aplicatii pentru iPhone care contin diverse vulnerabilitati ce le permit hackerilor sa intercepteze traficul lor si sa preia informatii extrem de importante pentru noi.

Mai exact, vorbim despre date de logare in aplicatii bancare, informatii privind datele de logare in conturile altor servicii, plus multe alte probleme similare. O parte dintre aplicatiile care nu transmit date foarte importante au fost dezvaluite acum cateva luni, insa cele bancare cu date sensibile, sau cele medicale, au ramas secrete si detinatorii lor au fost informati despre probleme.

Desi acum cateva lni foarte multa lume a privit cu atentie aceasta problema o buna parte dintre cei care detin aplicatiile respective nu s-au obosit sa le rezolve problemele. Asta se intampla in ciuda faptului ca uneori pot aparea probleme extrem de importante, dar si a faptului ca in majoritatea cazurilor vorbim despre companii care au resurse suficiente pentru a-si rezolva problemele.

Din pacate, se pare ca inclusiv bancile nu sunt prea interesate sa asigure siguranta clientilor care le folosesc serviciile bancare direct de pe terminalele mobile. Desi nu se stie daca vreo aplicatie bancara din Romania este afectata, pentru ca nimeni n-a verificat, trebuie sa aveti grija si sa nu folositi retele Wi-Fi necunoscute cand accesati aceste aplicatii.

“More than two-dozen popular apps for iPhones and iPads are still leaking sensitive information, such as login details for their services, despite having months to roll out a fix. However, the majority of the rest of the apps were not fixed, and still expose user credentials.”

appstore iphone probleme aplicatii