Fuchsia – inlocuitorul Android pregatit de Google

Fuchsia este un sistem de operare dezvoltat in momentul de fata de catre Google si ar putea fi inlocuitorul Android in anii urmatori.

Fuchsia este un sistem de operare dezvoltat de catre compania Google in momentul de fata, iar unii considera ca el este inlocuitorul natural al sistemului de operare Android. Fuchsia a fost prezentat initial acum cateva luni si atunci parea a fi in stadiile incipiente ale procesului de dezvoltare, insa lucrurile s-au schimbat radical pana in prezent.

Fuchsia este gandit ca un sistem de operare pentru smartphone, tablete, calculatoare si orice fel de gadget-uri inteligente, cam cum este Android acum. Totusi, Fuchsia are o interfata grafica imbunatatita si mult mai prietenoasa, ea avand numele de cod Armadillo, iar in imaginile de mai jos puteti vedea cum arata totul.

Interfata Fuchsia este gandita pentru a afisa asa numite “stories”, adica o colectie de aplicatii sau functii care sunt folosite in tandem pentru a realiza diverse alte functii in produse. Aflat deocamdata inca in stadiul de prototip, sistemul de operare Fuchsia este gandit in principal pentru terminalele mobile, dar interfata este scalata pentru tablete si calculatoare.

Fuchsia – inlocuitorul Android pregatit de Google

Fuchsia foloseste cod open source, dar nu are la baza Linux, asa cum se intampla cu Android sau Chrome OS, deci el va putea fi modificat in voie de catre cei care-l vor folosi. Aplicatiile pentru Fuchsia vor functiona cu ajutorul platformei Flutter a celor de la Google, ea permitand dezvoltarea simultana de aplicatii pentru Android si iOS de catre oricine.

Deocamdata exista doar speculatii care sugereaza faptul ca Fuchsia este inlocuitorul natural al Android, insa cei de la Google spun ca sistemul de operare este pregatit pentru ceva serios. Deocamdata Google nu ofera detalii cu privire la rolul pe care il va avea sistemul de operare Fuchsia in viitor, dar cel mai probabil el este o evolutie naturala a Android.

Desi procesul de dezvoltare al Fuchsia merge pe un fagas normal in momentul de fata, deocamdata nimeni nu stie cat va dura pana cand el va fi pregatit pentru lansare. Ar putea fi nevoie chiar si de cativa ani pana in momentul in care Fuchsia va fi prezentat ca inlocuitorul Android, sau pentru alte proiecte ale Google, asa ca va fi interesant de vazut ce rol va avea.

Fuchsia interfata Android

Fuchsia interfata Android 1

Fuchsia interfata Android 2

Fuchsia interfata Android 3

Fuchsia interfata Android 4