Apple investeste in producatorii Gorilla Glass

Apple a anuntat astazi printr-un comunicat de presa ca investeste nu mai putin de 200 de milioane de dolari in compania Corning, care produce binecunoscutele Gorilla Glass. Investitia de 200 de milioane de dolari este facuta de catre compania Apple pentru a ajuta Corning sa dezvolte viitoare panouri de protectie pentru ecranele smartphone-urilor.

Conform celor de la Apple, Corning are nevoie de acesti bani pentru a cumpara echipamente speciale in fabricile pe care le are, aceste aurmand a ii permite sa produca viitoarele panouri Gorilla glass. O fabrica din SUA urmeaza sa beneficieze de aceasta investitie, Apple recunoscand acum pentru prima oara si faptul ca foloseste de 10 ani panouri Gorilla Glass in iPhone.

Investitia celor de la Apple face parte dintr-un plan de a investi 1 miliard de dolari in companii americane, deci o cincime din suma se va duce la Corning. Avand in vedere ca Apple cumpara produse ale Corning de ani si ani de zile, investitia este una normal si probabil va duce la o reducere a costurilor de achizitie pentru panourile Gorilla Glass din iPhone.

Este interesant ca Apple recunoaste acum parteneriatul vechi de 10 ani pe care-l are cu cei de la Corning, foarte multa lume avand dubiica el exista in realitate. Cat de mult va beneficia compania Apple de pe urma acestei investitii in Corning ramane de vazut, insa vorbim despre o miscare foarte curajoasa din partea celor din Cupertino.

“Corning is a great example of a supplier that has continued to innovate and they are one of Apple’s long-standing suppliers. This partnership started 10 years ago with the very first iPhone, and today every customer that buys an iPhone or iPad anywhere in the world touches glass that was developed in America. We’re extremely proud of our collaboration over the years and we are investing further with Corning who has such a rich legacy of innovative manufacturing practices.”

apple investeste corning