Prima Pagina Apple Apple investeste in producatorii Gorilla Glass

Apple investeste in producatorii Gorilla Glass

Apple a anuntat astazi printr-un comunicat de presa ca investeste nu mai putin de 200 de milioane de dolari in compania Corning, care produce binecunoscutele Gorilla Glass. Investitia de 200 de milioane de dolari este facuta de catre compania Apple pentru a ajuta Corning sa dezvolte viitoare panouri de protectie pentru ecranele smartphone-urilor.

Conform celor de la Apple, Corning are nevoie de acesti bani pentru a cumpara echipamente speciale in fabricile pe care le are, aceste aurmand a ii permite sa produca viitoarele panouri Gorilla glass. O fabrica din SUA urmeaza sa beneficieze de aceasta investitie, Apple recunoscand acum pentru prima oara si faptul ca foloseste de 10 ani panouri Gorilla Glass in iPhone.

Investitia celor de la Apple face parte dintr-un plan de a investi 1 miliard de dolari in companii americane, deci o cincime din suma se va duce la Corning. Avand in vedere ca Apple cumpara produse ale Corning de ani si ani de zile, investitia este una normal si probabil va duce la o reducere a costurilor de achizitie pentru panourile Gorilla Glass din iPhone.

Este interesant ca Apple recunoaste acum parteneriatul vechi de 10 ani pe care-l are cu cei de la Corning, foarte multa lume avand dubiica el exista in realitate. Cat de mult va beneficia compania Apple de pe urma acestei investitii in Corning ramane de vazut, insa vorbim despre o miscare foarte curajoasa din partea celor din Cupertino.

“Corning is a great example of a supplier that has continued to innovate and they are one of Apple’s long-standing suppliers. This partnership started 10 years ago with the very first iPhone, and today every customer that buys an iPhone or iPad anywhere in the world touches glass that was developed in America. We’re extremely proud of our collaboration over the years and we are investing further with Corning who has such a rich legacy of innovative manufacturing practices.”

apple investeste corning

 • Srb Srb

  Deci cam adio safir..sau poate hello touch macbook

 • Dan

  @Srb TouchBook Pro? 😉

 • Srb Srb

  ceva de genul..din moment ce ei au inteles ca nu pe verticala faci un pc touchscreen, posibil sa inlocuiasca tastatura cu o suprafata mare touchscreen
  gen asa:https://www.youtube.com/watch?v=yyo4zo8ddNo
  si acea suprafata probabil sa fie acoperita de gorilla glass

 • Daniel B

  Cred ca ar fi cea mai buna alegere pt apple

 • Kfc

  S-a dus visul cu ecranul de safir :)) sau poate vor vinde gorilla glass si vor spune ca e safir, cum se intampla cu sticla de la camera.

 • amfetamin

  Unde sunt deștepții aia de ziceau ca Apple nu folosește gorilla glass? Ca ionx e vrăjeala ieftină și dacă foloseau apăi spuneau asta?

 • amfetamin

  Bine măcar ca are Samsung sticla de safir la camera și la senzorul de amprenta(ăla pe care nici sa vrei nu prea îl nimerești de pe S8). Bine ca are UFS 2.0 și 2.1 la același preț,loto prono,cum ți-e soarta.

 • Kfc

  Apple a declarat ca nu foloseste Gorilla Glass :))))

 • Kfc

  Lasa ca va vindea Apple telefoane cu memorie de calitate slaba la cel mai mare pret :))) versiunea de 128gb avea cea mai mica viteza dintre toate :))
  Nu te-am auzit sa te plangi atat de tare nici de problema cu procesorul de pe Iphone 6s
  Sau de problema asta ai uitat, ca nu te-am auzit sa te plangi de ea: “V-am spus acum cateva saptamani ca iPhone 7 cu modem Intel are performante 4G inferioare celor care au modem Qualcomm” direct de pe idevice.
  Ambele probleme la acelasi pret, ca la loto, cum ti-e norocul :)))

 • amfetamin

  Un link,ceva?

 • amfetamin

  E chiar invers,cele de 128 și 256 gb au viteza mai mare ca cele de 32. Nu ma plâng de problema procesorului de pe 6S? Dar care e problema acolo? A,ca e produs de către specialiștii de la mult prea iubitul tău Samsung? Eu am “norocul”sa am un 6S plus cu procesor Samsung,aici nu am ce sa comentez ca nu am și unul cu procesor TSMC ca sa fac o comparație de autonomie.
  Aia cu modemurile Intel vs qualcomm,da,ai dreptate,e o mare măgărie ce a făcut Apple,unde mai pui ca a încetinit intenționat viteza ale celor de la qualcomm.

 • Kfc

  Nuuuu, cele cu memorie mai mare au viteza mai mica. A fost articol lw idevice. Calitatea celor cu memorie mai mare este mai slabă.
  Nu stiu de cel cu 256gb, dar la 6S, cel cu 128gb era de calitate mai slaba.
  Acum problema procesorului e cauzata de Samsung? Dar cand vine vorba de performanta nu e meritul Samsung, cand e vorba de probleme e 100% producatorului.
  Va puteti hotărî odata? Parca Samsung producea procesoare la îndrumările companiei Apple.

 • Kfc

  Intra pe site-ul lor si vezi ce scrie. Anunta-ma daca vezi ceva legat de Gorilla Glass.
  Pe bune, ai Iphone si nu știi ce contine?

 • esra2013

  Când va aud ca comentați in nestire despre safir mă umfla rasul!
  Eu am avut iPhone 4s cu safir !
  Comanda special și telefonul la vremea aia m-a costat 1100$

 • amfetamin

  Pai tu ai zis ca Apple a “declarat ca nu folosește gorilla glass”. Vreau sa văd și eu acea declarație!

 • Se stie de ani de zile ca Apple foloseste Gorilla Glass, doar ca abia acum au recunoscut public ca sunt in parteneriat de 10 ani. Chiar daca nu scrie nimic pe website, dar cei care au sustinut contrariul, ce pot spune acum ?

 • 32Bit Guy

  apple foloseste oleophobic coating sau ceva de genul.