Prima Pagina smartphone Smartphone-urile care se incarca in 5 minute apar in 2018

Smartphone-urile care se incarca in 5 minute apar in 2018

Smartphone-urile care se incarca in doar 5 minute ar fi adevarata realizare pentru lumea terminalelor mobile, iar in 2018 ele ar trebui sa ajunga pe piata. Tehnologia a fost prezentata initial in anul 2015 de catre o companie israeliana, iar in  cursul anului viitor ea ar urma sa fie pregatita pentru implementare in smartphone-urile ale caror producatori o vor accepta.

StoreDot se numeste compania care a dezvoltat aceste baterii revolutionare, FlashBattery fiind denumirea lor, presedintele companiei anuntand ca productia lor va incepe in 2018. Unii producatori de smartphone-uri au comandat deja aceste tipuri de baterii de la compania israeliana, dar desigur ca momentan nu au fost dezvaluite denumirile lor.

Compania israeliana sustine ca tehnologia are la baza un transfer mult mai rapid al ionilor, astfel ca incarcarea se poate face la o viteza incredibil de mare. Foarte multa lume se va intreba cu siguranta ce longevitate vor avea aceste baterii, insa producatorii israelieni asigura lumea ca aceasta nu difera fata de cea a bateriilor actuale.

In momentul de fata diversi producatori asiatici de baterii incearca sa produca la scara redusa noul model de baterie in vederea initierii productiei in masa. Daca totul va decurge fara probleme, atunci primele smartphone-uri care se incarca in 5 minute vor fi lansate in cursul anului 2018 si va fi interesant de vazut care producator va implementa tehnologia.

In momentul de fata Qualcomm QuickCharge 4 ofera cateva ore de autonomie dupa 5 minute de incarcare, insa StoreDot propune incarcarea completa in 5 minute. Compania a dezvoltat si o baterie pentru masina care se incarca in 5 minute si ofera o autonomie de 480 de KM, aceasta putand revolutiona masinile electrice asa cum le stim azi.

“We will charge a smartphone in five minutes. He added that the technology was in pilot production at two Asian battery makers and that “mass production” was expected to commence in the first quarter of 2018.”

smartphone incarcare 5 minute

 • Kfc

  Prin 2025 o sa ajunga si in Iphone. Atunci va fi tehnologia matură.

 • Srb Srb

  da, pana in 2025 lasam samsungul sa bubuie destul pana se maturizeaza tehnologia

 • tom’s iphone

  Ce tare, Srb…

 • Viorel Predatorul

  Tare răsuflată glumă, într-adevăr. Unii nu au capacitatea de a înțelege că ce a fost, dus rămâne, și că învingătorii învață din greșeli.

 • Srb Srb

  ce se ataca pt o gluma rasuflata…iti place si tie hihihi

 • RaduD

  Nu se vorbeste insa, in cazul acestor baterii care suporta incarcarea asta super rapida, despre eventuale probleme cu incalzirea acestora….

 • Viorel Predatorul

  Ce te face să crezi că s-ar încălzi?

 • RaduD

  Simplu spus, experienta…

 • Viorel Predatorul

  Este altă tehnologie, Radu.
  Prin vechea tehnologie, încărcarea se face printr-o singură poartă de intrare, iar prinl noile tehnologii, bateria se încarcă prin mai multe porți de intrare.

  Imaginează-ți o soluție de transport a autovehiculelor între două orașe.
  1. Șoseaua cu un singur sens este o soluție, dar dacă vei dubla, tripla, sau multiplica de 8 ori afluxul de mașini în viitor, e clar că o șosea cu o singură bandă pe rulare pe sens va deveni super aglomerată și se va “încălzi” de atâtea tamponări.
  2. Autostradă cu 8 benzi pe sens este o soluție mai bună pentru că deși afluxul de mașini crește de 8 ori față de cel inițial, se va circula în continuare lejer.

  Aveți și voi încredere în ceea ce produc companiile astea… Cercetătorii lor lucrează mii, zeci de mii de ore pentru dezvoltarea tehnologiilor, și este super clar că se gândesc la toate lucrurile astea.

 • RaduD

  Da, in linii mari ai dreptate si intr-adevar tehnologii inovatoare pe care nu le-am cunoscut pana acum vor veni mai aproape de noi.
  Eu ma gandeam strict la efecte cunoscute din fizica, unde o viteza mai mare inseamna si o energie superioara care dezvolta implicit mai multa caldura.
  E posibil ca prin noile metode aceasta caldura sa fie absorbita si/sau disipata, astfel incat la nivelul unui astfel de device sa nu se simta.
  Si ca sa ma intelegi mai bine, revin la analogia cu exemplul tau cu autostrada care are mult mai multe benzi si deci un trafic superior mai rapid si mai lejer. Oare asta nu inseamna insa mai mult zgomot, praf, poluare…? Pentru care bineinteles exista solutii…
  Si da, privesc cu incredere viitorul, nu sunt deloc carcotas, doar mai atent la detalii…!

 • Viorel Predatorul

  Pai in cazul incarcarii, exemplul cu autostrada se refera la capacitatea de lucru, nu la alte efecte negative de genul poluarii :)))))
  Alt exemplu ar fi cu transportul apei pe sistemul de canalizare. Fie cresti presiunea in tevi (si se pot sparge, defecta, etc), fie cresti diametrul tevilor de transport, si nu se suprasolicita sistemul.

  Incarcarea rapida este dependenta de procesorul dispozitivului. Pur si simplu, este vorba despre tehnologii care noua, muritorilor de rand, ni se par SF curat. Ceea ce am vrut eu sa subliniez in comentariul anterior este faptul ca incarcarea rapida nu inseamna mai mult curent bagat cu forta pe aceasi conducta.