Smartphone-urile care se incarca in 5 minute apar in 2018

Smartphone-urile care se incarca in doar 5 minute ar fi adevarata realizare pentru lumea terminalelor mobile, iar in 2018 ele ar trebui sa ajunga pe piata. Tehnologia a fost prezentata initial in anul 2015 de catre o companie israeliana, iar in  cursul anului viitor ea ar urma sa fie pregatita pentru implementare in smartphone-urile ale caror producatori o vor accepta.

StoreDot se numeste compania care a dezvoltat aceste baterii revolutionare, FlashBattery fiind denumirea lor, presedintele companiei anuntand ca productia lor va incepe in 2018. Unii producatori de smartphone-uri au comandat deja aceste tipuri de baterii de la compania israeliana, dar desigur ca momentan nu au fost dezvaluite denumirile lor.

Compania israeliana sustine ca tehnologia are la baza un transfer mult mai rapid al ionilor, astfel ca incarcarea se poate face la o viteza incredibil de mare. Foarte multa lume se va intreba cu siguranta ce longevitate vor avea aceste baterii, insa producatorii israelieni asigura lumea ca aceasta nu difera fata de cea a bateriilor actuale.

In momentul de fata diversi producatori asiatici de baterii incearca sa produca la scara redusa noul model de baterie in vederea initierii productiei in masa. Daca totul va decurge fara probleme, atunci primele smartphone-uri care se incarca in 5 minute vor fi lansate in cursul anului 2018 si va fi interesant de vazut care producator va implementa tehnologia.

In momentul de fata Qualcomm QuickCharge 4 ofera cateva ore de autonomie dupa 5 minute de incarcare, insa StoreDot propune incarcarea completa in 5 minute. Compania a dezvoltat si o baterie pentru masina care se incarca in 5 minute si ofera o autonomie de 480 de KM, aceasta putand revolutiona masinile electrice asa cum le stim azi.

“We will charge a smartphone in five minutes. He added that the technology was in pilot production at two Asian battery makers and that “mass production” was expected to commence in the first quarter of 2018.”

smartphone incarcare 5 minute