Compania pe care Apple a cheltuit 200 de milioane de dolari

Apple isi continua achizitie in domeniul companiilor care ar putea-o ajuta sa evolueze in segmentele in care isi desfasoara activitatea, recent cumparat Lattice Data. Vorbim despre o companie necunoscuta pentru publicul larg, dar despre o companie care este extrem de importanta pentru ambitiile viitoare ale celor din Cupertino.

Mai exact, cei de la Lattice Data sunt capabili sa analizeze mesaje text, imagini si alt tip de continut care nu poate fi usor catalogat si sa permita analizarea sa cu software standar pentru asemenea actiuni. Cu ajutorul datelor obtinute, compania Apple poate ajuta utilizatorii sa descopere mult mai usor informatii din si despre poze, plus o varietate de alte functii bazate pe inteligenta artificiala.

Desigur ca Lattice Data foloseste inteligenta artificiala pentru a analiza cantitati foarte mrai de date, ea dezvoltand o metoda mult mai eficienta de a face aceste lucru cu continut greu de analizat. Cei de la Apple au fost atat de impresionati de realizarile ceor de la Lattice Data incat au decis sa cheltuie o suma impresionanta de bani pentru a integra tehnologiile in produsele sale.

Siri ar putea fi primul software care ar putea beneficia de pe urma tehnologiilor companiei Lattice Data, insa desigur ca Apple poate gasi si o multitudine de alte utilizari pentru tehnologii.

“It’s unclear who Lattice has been working with, or how Apple would intend to use the technology. Our guess is that there is an AI play here: Our source said that Lattice had been “talking to other tech companies about enhancing their AI assistants,” including Amazon’s Alexa and Samsung’s Bixby, and had recently spent time in South Korea.”

lattice data