Apple si-ar fi convins partenerii sa nu plateasca licentele Qualcomm

Compania Apple este numita intr-un nou proces intentat de catre compania Qualcomm catorva dintre partenerii principali ai celor din Cupertino. Mai exact, vorbim despre companiile Foxconn, Pegatron, Wistron si Compal, toate fiind acuzate de catre Qualcomm ca au incetat sa mai plateasca taxe de licentiere in urma imboldului dat de catre Apple.

Qualcomm a confirmat in luna aprilie ca Apple refuza sa mai plateasca taxe de licentiere pentru componentele care le cumpara si le foloseste in iDevice-uri. Mai mult dect atat, acum ni se spune si ca partenerii celor de la Apple actioneaza exact la fel, dar asta doar pentru ca Apple le-a cerut sa o urmeze si sa puna presiune pe cei de la Qualcomm.

Niciunul dintre cei 4 parteneri ai Apple nu a contestat termenii contractelor semnate cu compania QUalcomm, dar surse din cadrul lor ar fi confirmat ca decizia de a nu plati a fost impusa de Apple. Daca acest lucru este adevarat, atunci Apple ar putea fi obligata sa plateasca despagubiri serioase catre Qualcomm, asa cum se cere acum de la acesti parteneri.

Apple a refuzat sa plateasca peste 1 miliard de dolari in taxe de licentiere catre compania Qualcomm din 2016 si pana in prezent, iar aceasta suma urmeaza cel mai probabil sa creasca. Apple si Qualcomm s-au actionat deasemenea reciproc in judecata din cauza acestor probleme, asa ca ramane ca instanatele sa decida cine si cum are dreptate.

“While not disputing their contractual obligations to pay for the use of Qualcomm’s inventions, the manufacturers say they must follow Apple’s instructions not to pay. In the complaint filed in the United States District Court for the Southern District of California, Qualcomm did not disclose the quantum of royalty owed to it by the manufacturers.”

samsung-apple-proces-qualcomm licente