Apple a inceput sa produca iPhone SE intr-o noua tara

Compania Apple a initiat recent productia iPhone SE in India, aceasta fiind cea mai noua tara in care un model al iPhone este in fabricatie. Cei din Cupertino au fost obligati sa initieze productia iPhone SE in India pentru al putea vinde fara o taxa initiala foarte mare de import, acum scoasa, iar alegerea acestui model a avut cel mai probabil la baza pretul standard mic de vanzare.

Wistron este compania care produce iPhone SE pentru Apple in India, ea initiind acum cateva saptamani o productie de test pentru a vedea cate unitati poate fabrica fara defecte. Testele initiale s-au desfasurat cu succes, astfel ca primele terminale iPhone SE pentru piata locala urmeaza sa fie livrate catre comercianti in urmatoarele saptamani.

Bangalore este locatia in care fabrica Wistron produce terminale iPhone SE, insa ele urmeaza sa fie vandute doar pe plan local, cel putin teoretic. Nu se stie deocamdata la ce pret intentioneaza Apple sa vanda iPhone SE in India, dar partenerii locali vand terminalele cu 320 de dolari bucata, iar acest pret ar putea ramane neschimbat, in ciuda faptului ca in SUA el este mai mare.

Autoritatile spera ca Apple sa mai scada pretul iPhone SE cu 100 de dolari fata de cel de acum, insa acest lucru e putin probabil doar pentru ca aparentele trebuie pastrate. Pretul mediu al smartphone-urilor vandute in India in 2016 a fost de 150 de dolari, deci un iPhone SE costa dublu si se adreseaza unei clientele foarte restranse.

“An Apple Inc. manufacturer has completed a trial run of the first-ever iPhones assembled in India, in an important step in the U.S. tech giant’s push into the fast-growing South Asian market. The manufacturing of Apple’s cheapest iPhone model, the SE, was handled earlier this month by Taiwanese contract manufacturer Wistron Corp., which has an assembling unit in the southern state of Karnataka, a state official with direct…”

iPhone SE fabricat india