YouTube afiseaza clipuri video la 360 de grade pe TV

YouTube va avea parte de un update extrem de interesant in perioada urmatoare, cei de la Google intentionand sa le permita utilizatorilor sa vada clipuri video la 360 de grade pe televizoare. Vorbim despre o schimbare colosala pe care compania YouTube o va oferi pentru utilizatorii platformei sale, unii asteptand aceasta schimbare de ani si ani de zile.

In momentul de fata YouTube permite vizualizarea acestui tip de clipuri video pe tablete, smartphone-uri si calculatoare, dar lucrurile nu vor mai fi atat de limitate. Cei de la YouTube sustin ca vor sa schimbe experienta de vizualizare a continutului YouTube pe televizoare, asa ca vor lansa aceasta functie in perioada urmatoare pentru utilizatori.

Conform celor de la Google, aceasta schimbare pentru YouTube va fi oferita in cursul urmatoarelor luni pentru utilizatori, dar nu asa simplu precum cred ei. Doar Android TV, Playstation 4, XBOX One si televizoarele 4G LG si Samsung lansate in 2017 vor avea suport pentru acest continuy YouTube deocamdata, asa ca restul lumii va trebui sa mai astepte pentru el.

Din moment ce Google a anuntat ca toate aceste dispozitive vor putea reda clipuri video YouTube la 360 de grade, este clar ca si Apple TV 4 va putea face acelasi lucru. Cat va dura pana cand suportul va fi implementat in aplicatia pentru Apple TV 4 este greu de spus, dar cei de la YouTube si Google probabil nu vor lasa utilizatorii fara suport pentru mult timp.

“It’s not just about the size of the screen. It’s about giving you an experience that [traditional] TV just can’t match.”