iPhone 8 – pret mai mic de 1000 de dolari

iPhone 8 ar putea avea un pret de vanzare mai mic de 1000 de dolari in SUA, cei din Cupertino putand cere foarte multi bani pe viitorul smartphone.

iPhone 8 ar putea avea un pret de vanzare mai mic de 1000 de dolari conform unor noi informatii furnizate de catre un analist american al celor de la USB. Conform analistului american Steven Milunovich, compania Apple ar putea cere un pret de doar 870 de dolari pentru cea mai ieftina versiune a iPhone 8, adica putin mai mult decat pe cel mai ieftin iPhone 7 Plus.

Un iPhone 8 de 870 de dolari ar putea avea minim 32 GB sau 64 GB spatiu de stocare, deoarece modelul cel mai scump ar putea costa 1070 de dolari, adica aproape cat un iPhone 7 Plus de top. Preturile prezentate de catre analisti pentru iPhone 8 sunt surprinzator de apropiate de cele ale iPhone 7 Plus, in ciuda materialelor mai bune ce vor fi folosite.

In momentul de fata cel mai ieftin iPhone 7 Plus costa 900 de euro in Apple Store Germania, cu mult mai mult decat pretul de 830 de dolari in SUA, iar de aici putem estima pretul iPhone 8. Daca iPhone 8 va costa 870 de dolari fara taxe si aproximativ 960 de dolari cu taxe, atunci pretul de pornire in Europa ar putea trece serios de 1000 de euro pentru versiunea de baza a viitorului smartphone.

iPhone 8 – pret mai mic de 1000 de dolari

Desi estimarea analistului cu privire la pretul iPhone 8 din SUA poate fi 100% adevarata si noul smartphone ar putea fi mai ieftin de 1000 de dolari, in Europa lucrurile vor fi sigur diferite. Apple vinde totdeauna terminalele iPhone mult mai scump in Europa decat in SUA, iar iPhone 8 cel mai probabil nu va fi diferit si va fi mai scump aici decat in SUA.

Din pacate cei de la Apple ar putea avea totusi probleme serioase cu vanzarile iPhone 8 in Europa daca versiunea cea mai ieftina va costa 1000 de euro, iar modelele cu mai mult spatiu de stocare ar putea ajunge chiar si la aproape 1300 de euro. Un iPhone 7 Plus cu 256 GB spatiu de stocare costa putin peste 1100 euro, iar iPhone 8 ar putea fi si mai scump de atat cand va fi lansat oficial.

“UBS analyst Steven Milunovich believes the iPhone 8 will start at $870, and an upgraded model with 256GB of space in this scenario would cost $1,070. Some analysts have previously entertained the possibility that the iPhone 8 could cost $1,000 or more, but under Milunovich’s assumptions, that would be the high-end price.”

Din pacate, cei de la Apple ar putea lua decizia ca iPhone 8 sa fie un smartphone dedicat unui numar extrem de restrans de clienti si nu tuturor celor care sunt fani ai iPhone. Cred ca iPhone 8 va fi cu mult mai scump decat se asteapta toata lumea, dar nimeni nu poate schimba intentiile celor de la Apple.

iPhone 8 pret lansare apple