Apple si Nokia semneaza un acord de colaborare, retrag procesele

Apple si Nokia au anuntat semnarea unui acord de colaborare, dar si a unei intelegeri pentru licentierea de tehnologii, retragand toate procesele.

Apple si Nokia au anuntat astazi incheierea unui acord de colaborare si retragerea tuturor proceselor pe care si le-au intentat una alteia in diverse zone de pe planeta. La sfarsitul si inceputul acestui an, Apple si Nokia s-au actionat reciproc in judecata din cauza unor dispute privind tehnologii brevetate de finlandezi, care sunt folosite in produsele americanilor.

Aceste dispute legale s-au incheiat astazi prin anuntul facut de catre Nokia si Apple, ele semnand acorduri de licentiere a caror perioada de valabilitate se intinde pe cativa ani. Cei de la Nokia au salutat schimbarea de atitudine a companiei Apple, afirmand ca incheierea acordurilor de licentiere si colaborare schimba pozitia celor doua companii de la oponenti la colaboratori.

In baza acordului de colaborare, Nokia va furniza companiei Apple echipamente de retelistica si infrastructura pentru produsele companiei americane. Cei de la Apple vor reincepe sa vanda produsele Withings in magazinele din lumea intreaga, acum disponibile sub brand-ul Nokia, iar colaborarea se va extinde mai mult decat atat.

Apple si Nokia semneaza un acord de colaborare, retrag procesele

Nokia da de inteles ca va colabora cu Apple in dezvoltarea de produse medicale, dar si ca managerii celor doua companii se vor intalni in mod regulat pentru a mentine colaborarea companiilor. Cei de la Apple s-au declarat, deasemenea, incantati de ideea de a isi putea extinde colaborarea cu Nokia si desigur ca vor avea foarte multe de castigat.

Nici Nokia, nici Apple, nu au declarat suma platita de americani pentru licentierea tehnologiilor finlandezilor, insa Apple va plati initial o suma de bani si va continua platile in anii urmatori. Nokia va divulga partial aceste plati cand isi va anunta rezultatele financiare pentru al doilea trimestru al anului 2017, deci vom afla mai multe atunci.

“This is a meaningful agreement between Nokia and Apple. It moves our relationship with Apple from being adversaries in court to business partners working for the benefit of our customers. We are pleased with this resolution of our dispute and we look forward to expanding our business relationship with Nokia, This agreement will strengthen our collaboration. We look forward to supporting Apple.”

Din moment ce Apple a decis sa incheie procesele cu Nokia si sa reinceapa sa-i licentieze tehnologiile, este foarte clar ca a inteles ca nu va putea castiga ceva pe cale legala. Colaborarea dintre cele doua companii va aduce mai multe inovatii pentru lumea intreaga, iar Apple are suficient de multi bani pentru a plati totul.

Nokia Apple colaborare