Masinile autonome Apple au fost vazute pe strazile americane

Apple a cerut de ceva vreme permisiunea sa testeze masini autonome pe strazile din SUA, iar acum cateva saptamani am vazut si cum arata acestea. Vorbim despre masini Lexus RX450h pe care cei de la Apple le-au echipat cu aparatura de ultima generatie si pe care le folosesc pentru a testa un software de ghidaj autonom pentru automobile.

Daca in trecut am vazut doar poze cu masinile autonome ale celor de la Apple, ei bine, astazi avem ocazia de a vedea o masina in plina miscare pe o strada din SUA. In clipul video de mai jos puteti vedea una dintre aceste masini intr-o sesiune de testare, probabil, in zona metropolitana a orasului San Francisco, acolo unde Apple isi desfasoara activitatea.

Apple foloseste camere si radare de ultima generatie pentru a testa acest sistem de ghidaj autonom pentru masini, iar testele vor dura, cel mai probabil, o perioada lunga de timp. Apple dezvolta acest sistem de ghidaj autonom pentru masini de cativa ani, iar tot atat timp ar putea trece pana in momentul in care el ar putea fi lansat in mod oficial.

Totusi, echipa din cadrul Apple care dezvolta acest sistem are timp pana la finalul anului 2017 pentru a demonstra ca dezvoltarea trebuie sa continue, altfel proiectul va fi oprit. Daca va fi lansat, acest sistem va fi cel mai probabil vandut catre producatorii de automobile interesati sa-l cumpere, majoritatea avand deja proiecte similare in lucru.